Auto eladása után nem kell adózni ha kevesebbért tudtam csak eladni mint amennyiért vettem ugye?
A vételár után mindig kell adózni. Senkit nem érdekel, mennyiért vetted, márcsak azért sem, mert rendszerint csökken az érteke mindennek idövel, ilyen alapon senki nem adózna.
Másrészt kérdéses, hoyg érvényesnek számít-e az adásvételi szerzödés, ha nincs benne a vételár összege.
Nem kell.
Adózni a jövedelem után kell: Bevétel - kiadások = jövedelem (egyes esetektől eltekintve)
Ha még drágábban adtad volna el, akkor se kellene nagy valószínűséggel, mert 600ezer forintig nem kell SzJA-t fizetned az ingóság értékesítése után.
Az eladón és a vásárlón kívül, senkit sem érdekel, hogy mennyiért vették, vagy hogy mennyiért adták el a szóban forgó járművet.
/talán ezért is virulhat annyira a nepper-piac/
Www.rsm.hu/kalkulatorok
Van egy olyan hogy szja kalulator ingó es ingatlan utan 2019. Nem tudom belinkelni. E szerint ha megtudom hatarozni a megszerzesre forditott osszeget es az nagyobb mint a vetelar akkor nem kell adozni. Az eladasi ár meg nem jövedelem a jövedelem az eladási ár és megszerzésére fordított vagy akar erteknovelesre fordított osszeg kulonbozete. Ezt mondta a 2 szerintem. Ha ebből nyereség van az után kell adozni.
Www.rsm.hu/kalkulatorok
Van egy olyan hogy szja kalulator ingó es ingatlan utan 2019. Nem tudom belinkelni. E szerint ha megtudom hatarozni a megszerzesre forditott osszeget es az nagyobb mint az eladasi ár akkor nem kell adozni. Az eladasi ár meg nem jövedelem a jövedelem az eladási ár és megszerzésére fordított vagy akar erteknovelesre fordított osszeg kulonbozete. Ezt mondta a 2 szerintem. Ha ebből nyereség van az után kell adozni.
Kedves 5-ös:
Ha egy lakást eladsz, nem biztos, hogy származik belőle jövedelmed.
De ha még származik is, pont a lakás az a kivétel, aminek a megszerzési ideje is számít adózás szempontjából: ha az 5. évben, vagy később adod el, nem kell jövedelmet számolnod belőle (jelenleg hatályos törvények szerint)
A kérdés és az adózás szempontjából lényegtelen az én logikám, az SzJA tv. részletesen szabályozza hogy mi után mennyit kell adózni, mi bevétel, mi költség, mi jövedelem.
"62. § (1) * Az ingatlan, a vagyoni értékű jog átruházásából származó bevételből (a szerzés időpontja szerint megosztott bevételből) le kell vonni az átruházó magánszemélyt terhelő következő igazolt költségeket, kivéve azokat, amelyeket valamely tevékenységéből származó bevételével szemben költségként elszámolt: *
a) a megszerzésre fordított összeget, és az ezzel összefüggő más kiadásokat;
b) az értéknövelő beruházásokat;......
#8!
"Természetesen ha többért adod el, akkor adóznod kell"
Nem, akkor sem kell. Ha van madár aki többért megveszi,...... az legyen az ő baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!