Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Amennyiben egy Kft. -ben...

Amennyiben egy Kft. -ben alapító tag vagyok, úgy ez milyen munkaviszonynak számít?

Figyelt kérdés

Elképzelhető, hogy az egyik távolabbi családtagom alapítana egy Kft.-t, amelyben valamilyen szinten én is részt vennék. Hogyan lehet ezt úgy megoldani, hogy nekem ebből nem származik semmilyen rendszeres havi jövedelmem tekintettel arra, hogy gyakorlatilag nem is végeznék rendszeres jelleggel semmilyen tevékenységet? Valahogy úgy szeretném megoldani ezt, hogy én is tudjak számlázni a Kft. nevében a diplomámmal végzett alkalmi tevékenységemre (max. évente egyszer lenne ilyen, legyen mondjuk ez egy weboldal elkészítése), de ne kelljen utánam havi rendszerességgel nagy mennyiségű adót fizetni.

Befejeztem pár éve egy egyetemen egy állami ösztöndíjas képzést, melyben azt vállaltam, hogy az egyetemen eltöltött félévek száma × 150 munkanap hazai jogviszonyt fogok fenntartani a végzést követő 20 éven belül. Ezt össze lehet valahogy kötni a fent említettekkel? Hogyan számítana ez bele a ledolgozandó munkanapjaimba? Ilyen esetben valamilyen állandó heti munkaidőre, tevékenységre és bérre kötelező engem bejelenteni, ami után természetesen adót is kell fizetni?

Bocsánat ha hülye a kérdés, de ezekben a dolgokban nem vagyok valami jártas. Nyilván valóan ha a tettlegességig jutunk ezzel az alapítás dologgal, akkor a könyvelő mindent részletesen elmond majd, de addig is gondoltam előre tájékozódom itt, a témában nálam jártasabb emberektől.

Köszönöm a válaszokat!

2019. okt. 20. 17:09
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Ügyvezető megbízási jogviszonyban, vagy tiszteletdíjas vezetés esetén minimális a járulék. Esetleg heti pár órás munkaviszony. Ha nincs mellette más biztosítotti jogviszonyod, pl nappalin folytatod az egyetemi képzést magasabb szinten.

De az állami ösztöndíjba szerintem nem fog beszámítani, mert ott munkaviszony, vagy tagi jogviszony kellene hozzá szerintem, teljes állású biztosítottként. De ebben nem vagyok biztos.

2019. okt. 21. 07:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!