Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tb tartozásomat hogyan oldjam...

Tb tartozásomat hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés
25 éves vagyok, 300 ezer forintnyi tartozásom van a Navnál. A fizetésem mindössze 54ezer forint közmunka pénz. Márciusban igényeltem részletfizetést amit úgy adtak meg 12 hónapra hogy havi 28ezret kell fizetnem. Ez a fizum fele és élnem is kell valahogy. Sajnos 1 hónapnál többet nem tudtam fizetni így felbontották a részletfizetést. Azóta jobb az anyagi helyzetem, de kaptam levelet a navtól hogy kedden személyesen megkeresnek a tartozásom miatt. Holnap megyek be hozzájuk részletfizetést kérni, kedden reggel felhívom őket hogy beadtam a kérelmet. Bízok benne hogy megkapom és nem keresnek meg. Mit tehetek még?

2019. szept. 29. 16:57
 1/10 anonim ***** válasza:
40%
Egyszer már megkaptad, nem tartottad magad hozzá, nem bíznak benned. A tartozás egyösszegben fizetendő, ha nem fizeted be holnap, kedden a behajtó fog felkeresni téged.
2019. szept. 29. 17:02
 2/10 A kérdező kommentje:
És ha nem tudom kifizetni egyösszegben?
2019. szept. 29. 17:03
 3/10 anonim ***** válasza:
79%

Ha egyszer már adtak részletfizetést és megadták, d nem tartottad be, akkor nem valószínű, hogy megadják még egyszer.

Valószínűleg le fogják tiltani a fizetésedből.

Nem, nagyon tudsz mit tenni: megállapodtatok a részletfizetésbe, nem tartottad be, ilyenkor már nem nagyon egyezkednek.

2019. szept. 29. 17:05
 4/10 anonim ***** válasza:
40%
Inkasszót tesznek a bankszámládra. A NAV a leggenyóbb mind közül, egyszer csak azt fogod észrevenni, hogy a számlaegyenleged a tartozás összegével kevesebb. Ha nincs rajta annyi, mínuszba megy és ahogy jön rá pénzed, az majd kiegyenlíti.
2019. szept. 29. 17:06
 5/10 A kérdező kommentje:
De készpénzben kapom a fizumat, nincs bankkártyám és semmilyen ingóságom sincs ami a nevemen lenne.
2019. szept. 29. 17:09
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
Ha bejelentett munka, abból tilthatnak. Ha van bejelentett lakcímed feltételezik, hogy az ott lévő ingóságok a tieid, kivéve ha számlával vagy egyéb hivatalos dokumentummal bizonyítod az ellenkezőjét.
2019. szept. 29. 17:12
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

4-es nem jól írja: az öregségi nyugdíjminimumot (28.500 ft) meg kell hagyniuk a megélhetéshez.

De ha nincs bankszámlád, akkor ez az út nem járható számukra - a fizetés letiltás viszont igen.

2019. szept. 29. 17:12
 8/10 A kérdező kommentje:
Értem és kevés az esély hogy megadják a részletfizetést? Szeretném lerendezni ez az ügyet. Telefonon vagy ha személyesen megkeresnek akkor se tudnám elintézni hogy ne vegyenek el semmit se tőlem? Köszönöm az eddigi válaszokat.
2019. szept. 29. 17:16
 9/10 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudjuk, milyen fázisban van az ügy, ezért minden további csak találgatás lenne.

Ha végrehajtás alatt áll a dolog, akkor minden lehetséges, ha még nem, akkor talán tudsz egyezkedni...

2019. szept. 29. 17:22
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Fontos kérdés: Milyen tartozásod van a NAV-nál 25 évesen?

Diákhitel? Egészségügyi szolgáltatási járulék?

Hátha tudok segíteni.

2019. szept. 30. 05:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!