TB nem fizetése egy évig véletlenül?
Egy éve egyetemista vagyok. Előtte gimi után kihagytam egy évet,akkor fizettük a tb-t,mivel nem dolgoztam hanem csak nyelvvizsgáztam stb.
Most egy éve egyetemista vagyok (most kezdem a 2.évet)viszont eszünkbe jutott hogy mióta bekerültem nem fizettem a tb-t értelemszerűen,viszont nem jelentkeztem ki és küldték a csekkeket mintha még mindig nem lenne jogviszonyom.
Lehet probléma? Pl van 2 lakásunk,le is foglalhatják? Vagy ilyesmi?
Most jövőhéten elrohanok vosszamenőleg bejelenteni a jogviszonyt,mert akkor állítólag eltörlik az eddig kiírt összegeket,hoszen volt jogviszony,csak nem volt bejelntve ott is.
Valami gondom lehet?

No és? Mert egyetemre jár, már mindenhez értenie kell? Ismernie kell fullon a tb. és adótörvényeket?
Ugye, hogy nem... :)

10perc alatt utána lehet nézni neten.
Csak ott nem tud affektálni ..

12, ehhez nem az adótörvényt kell ismerni, hanem alapszinten gondolkodni és netet kezelni...
google: nav eü szolgáltatási járulék
17:26 nyugidtan lehet beszólni,valószínűleg azt kompenzálod,hogy te egystem közelébe se kerültél soha:)
Nem,valóban nem néztem utána,hanem itt megkérdeztem egyből.
Attól még,mert egyetemre járok,nem kell mindent tudnom bármilyen témában...
Ha te tudtad így is,akkor gratulálok. Valamitn egy kis kor/tapasztalat különbség is lehet közöttünk,ugyanis 20 éves vagyok.

14-es!
Tényleg nem kell ismerni törvényt. Csak a kérdése 3 törvényt érint.
A google-n leírtakra pedig nem hagyatkozunk, maximum tájékozódunk, és utána még kérdezünk olyantól, aki ért hozzá, vagyis ismeri a kötődő jogszabályokat.
Sokan azt sem tudják, hogy kellene ilyet fizetniük, a kérdezőben legalább az a szándék megvan, hogy utána néz.
Főleg 20 évesen miért is kellene tudnia és értelmeznie egy csomó paragrafust, félinformációt? Vagy akár 40 évesen?
A GYAKORI azért van, hogy kérdezzünk. Ha kell, inkább négyszer, mint egyszer sem.
Csak jelzem: Nagy tudású szakemberek is szoktak egymástól kérdezni, információt szerezni... :)

Google-n leírtak???
Tehát ha rákeresel a nav oldalára, az nem hiteles???
Jó tudni.
És egy jogszabályt érint az, hogy mikor törlik hivatalból, nem hármat, bocsi...
Ugyanis a kérdés csak ennyi

A kérdés nem csak "annyi" volt. Bocsi...
Részemről itt befejeztem a vitát, örülök, hogy Te mindenben igen tájékozott vagy. Azért majd a részvényekről, azok adózásáról, lehet, hogy még a könyveléséről is kérdeznék, biztosan azt is tudod, mert már így születtél. Ha mégsem, akkor a Google majd megsegít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!