Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » TB nem fizetése egy évig...

TB nem fizetése egy évig véletlenül?

Figyelt kérdés

Egy éve egyetemista vagyok. Előtte gimi után kihagytam egy évet,akkor fizettük a tb-t,mivel nem dolgoztam hanem csak nyelvvizsgáztam stb.

Most egy éve egyetemista vagyok (most kezdem a 2.évet)viszont eszünkbe jutott hogy mióta bekerültem nem fizettem a tb-t értelemszerűen,viszont nem jelentkeztem ki és küldték a csekkeket mintha még mindig nem lenne jogviszonyom.

Lehet probléma? Pl van 2 lakásunk,le is foglalhatják? Vagy ilyesmi?

Most jövőhéten elrohanok vosszamenőleg bejelenteni a jogviszonyt,mert akkor állítólag eltörlik az eddig kiírt összegeket,hoszen volt jogviszony,csak nem volt bejelntve ott is.

Valami gondom lehet?

2019. szept. 6. 15:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%
és ez egyetemista...
2019. szept. 7. 17:26
 12/18 anonim ***** válasza:
68%

No és? Mert egyetemre jár, már mindenhez értenie kell? Ismernie kell fullon a tb. és adótörvényeket?

Ugye, hogy nem... :)

2019. szept. 8. 05:52
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

10perc alatt utána lehet nézni neten.

Csak ott nem tud affektálni ..

2019. szept. 9. 15:31
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

12, ehhez nem az adótörvényt kell ismerni, hanem alapszinten gondolkodni és netet kezelni...

google: nav eü szolgáltatási járulék

2019. szept. 9. 15:44
 15/18 A kérdező kommentje:

17:26 nyugidtan lehet beszólni,valószínűleg azt kompenzálod,hogy te egystem közelébe se kerültél soha:)

Nem,valóban nem néztem utána,hanem itt megkérdeztem egyből.

Attól még,mert egyetemre járok,nem kell mindent tudnom bármilyen témában...

Ha te tudtad így is,akkor gratulálok. Valamitn egy kis kor/tapasztalat különbség is lehet közöttünk,ugyanis 20 éves vagyok.

2019. szept. 9. 16:37
 16/18 anonim ***** válasza:
68%

14-es!

Tényleg nem kell ismerni törvényt. Csak a kérdése 3 törvényt érint.

A google-n leírtakra pedig nem hagyatkozunk, maximum tájékozódunk, és utána még kérdezünk olyantól, aki ért hozzá, vagyis ismeri a kötődő jogszabályokat.

Sokan azt sem tudják, hogy kellene ilyet fizetniük, a kérdezőben legalább az a szándék megvan, hogy utána néz.

Főleg 20 évesen miért is kellene tudnia és értelmeznie egy csomó paragrafust, félinformációt? Vagy akár 40 évesen?

A GYAKORI azért van, hogy kérdezzünk. Ha kell, inkább négyszer, mint egyszer sem.

Csak jelzem: Nagy tudású szakemberek is szoktak egymástól kérdezni, információt szerezni... :)

2019. szept. 10. 04:50
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Google-n leírtak???

Tehát ha rákeresel a nav oldalára, az nem hiteles???

Jó tudni.

És egy jogszabályt érint az, hogy mikor törlik hivatalból, nem hármat, bocsi...

Ugyanis a kérdés csak ennyi

2019. szept. 10. 06:31
 18/18 anonim ***** válasza:
73%

A kérdés nem csak "annyi" volt. Bocsi...

Részemről itt befejeztem a vitát, örülök, hogy Te mindenben igen tájékozott vagy. Azért majd a részvényekről, azok adózásáról, lehet, hogy még a könyveléséről is kérdeznék, biztosan azt is tudod, mert már így születtél. Ha mégsem, akkor a Google majd megsegít.

2019. szept. 11. 04:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!