TB nem fizetése egy évig véletlenül?
Egy éve egyetemista vagyok. Előtte gimi után kihagytam egy évet,akkor fizettük a tb-t,mivel nem dolgoztam hanem csak nyelvvizsgáztam stb.
Most egy éve egyetemista vagyok (most kezdem a 2.évet)viszont eszünkbe jutott hogy mióta bekerültem nem fizettem a tb-t értelemszerűen,viszont nem jelentkeztem ki és küldték a csekkeket mintha még mindig nem lenne jogviszonyom.
Lehet probléma? Pl van 2 lakásunk,le is foglalhatják? Vagy ilyesmi?
Most jövőhéten elrohanok vosszamenőleg bejelenteni a jogviszonyt,mert akkor állítólag eltörlik az eddig kiírt összegeket,hoszen volt jogviszony,csak nem volt bejelntve ott is.
Valami gondom lehet?

Ugyan.
"Pl van 2 lakásunk,le is foglalhatják?"
Nincs tartozásod, hiszen egyetmista vagy, max nem tudnak róla. Pár tízezer forint tartozás miatt miért foglalnának le egy (két!) lakást? Ráadásul gondolom, a lakások nem a tieid, hanem a szüleidé, nekik pedig jogilag semmi közük a te tartozásodhoz.
De nincs tartozásod.
Köszi!
Nem fignak megszídni vagy ilyesmi?:D hogy elfelejtettem bejelenteni a jogviszonyt és így kiírtak egy rakás csekket?
Igen a szüleimé mindkét lakás csak én lakom az egyikben .
Köszi! Megnyugodtam :D

Utolsóra hallgass.
Be kell nyújtani a 19T1011 nyomtatványt, amibe azt a dátumot tünteted fel, amikortól nem kellett volna fizetned a járulékot. Nem baj, ha ez akár évekre visszamenőleges dátum is. Mellékelsz hozzá egy iratot, ami igazolja, hogy mióta vagy egyetemista.
A kettő együtt működik! Benyújtod a NAV-nak, és majd idővel kapsz tőlük egy értesítést, hogy X: Y: időszakra visszamenőleg törölték a fizetési kötelezettséged.
Onnantól kezdve nem jönnek majd a csekkek.
Ennyi lesz a történet...
Ha egy ingatlan nem az adósé, hanem más tulajdonában van, azt - értelemszerűen - nem foglalhatják le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!