Tb tartozásra lehet részletfizetést kérni?
több száz ezres tb tartozasom van jelenleg és igy inaktív a tbm is.
Ha részletfizetést kérek akkor ellatnak tb alapon a kórházakban? Már van bejelentett 2 órás munkám több mint 1,5 éve! Igy a dolgok fizetve vannak utánam! Csak a tartozás miatt nem él a tajom.
Más azt tudja megnézni ügyfélkapun keresztül a TAJ autorizációban, hogy "A megadott TAJ szám létezik a rendszerben és érvényes"-e.
A részleteket nem.
Inaktív TAJ-szám akkor van, ha valaki elhunyt, vagy végleges szándékkal elhagyta Magyarországot.
A kórházi dolgozó nincs tisztában a fogalmakkal, butaságokat beszél.
A járulékkal kapcsolatos tartozásod nem befolyásolja azt, hogy ellássanak, mivel kötelesek. Ők maximum jelezhetik, hogy - a rendszer szerint - rendezetlen a "biztosításod", intéznivalód van vele kapcsolatban.
Akkor ez azt jelenti, hogy amikor nem vokt bejelentett munkám, akkor is el kellett volna látniuk?
Akkor is elzavartak, vagy fizetni kellett volna az ellátásért.
Gyomortukrozes, beltukrozes, mert dőlt belőlem a vér.
Nem tudjuk még mindig a "jogállásodat", és azt sem, hogy milyen "színű" lámpát mutatott az orvos rendszere.
Itt tájékozódhatsz:
Barna lámpa esetén kellhet elméletileg csak fizetni. Kék lámpa esetén (belföldiek, csak külföldön dolgoznak) akkor, ha nincs EU-s biztosítási kártyád.
Barna lámpa az alábbi esetekben lehet (ez a biztosan fizetős, kivéve, ha elhunytál):
- belföldiség megszűnése,
- külföldi állampolgár biztosítási jogviszonyának megszűnése,
- a TAJ-t tartalmazó hatósági igazolvány érvényességi ideje lejár (ha tartalmazott határidőt),
- magyar állampolgár külföldön történő letelepedése,
- technikai érvénytelenítés (pl. titkos örökbefogadás)
- elhalálozás
Megnezte a párom ugyfelkapun hogy mi a helyzet a tajommal.
Van és él is azt irta!
Ugyhogy nem tudom mi lehetett!
Majd ha ugy vagyok akkor bemegyek a másik kórházba időpontot kérni a műtétre!
Csak most a Colitis miatt dől belőlem a vér és fél óránként wcre járok.
Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek! Sokat tudtam meg most!
Szép estét! :)
Jocó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!