Több százezres TB tartozásra adnak részletfizetést?
Kaptam ma egy levelet a végrehajtási osztálytól, hogy fizessem be a tartozásom egy összegben, különben a tartozásom további értesítés nélkül végrehajtható.
Szerintetek van esélyem rá, hogy engedélyezzék a részletfizetést?
Egyébként a levél alján a dátum február 10, de mégis csak ma kaptam meg a levelet. Ez gond lehet?
A Fizetési Kedvezmények Osztályára lehet/kell benyújtani a halasztás/részlet-fizetés iránti kérelmet. Nem elég csak egy síma levelet megírni, van a nav honlapján hozzá egy több oldalas nyomtatvány is, különböző adatokat (jövedelem, egyéb hitel, vagyoni helyzet stb.stb.) kell rajta feltüntetni, ill. hogy a fennálló tartozást milyen ütemezésben, mennyi idő alatt szeretnéd visszafizetni.
Keress meg gyorsan egy könyvelőt, összeállítja neked. Persze az eljárási illetéket be kell fizetned, viszont amíg e beadványodra határozat nem születik, addig a Végrehajtási Osztály nem léphet!!!!
Szia. Azóta sikerült rendezned sa ha igen hogyan?
Csak mert én is így vagyok most
Köszi a válaszod
Szia!
Igen, sikerült rendezni. Több, mint félmillió tartozásom volt amire némi matekozás után 36 havi részletfizetést kértem az anyagi helyzetemre hivatkozva. Csatoltam a velem egy háztartásban élők jövedelemigazolását, a munkaügyi központból az én igazolásom, hogy munkanélküli vagyok, a havi költségeinkről pár csekkbefizetés másolatát (víz, villany, gáz, közös költség) és így megadták simán. 14.100Ft-os részleteket fizettem + az aktuális havit 2015 májustól és idén nyáron kifizettem a maradék 150 ezer körüli összeget egyben.
Egy szó mint száz: ha látják, hogy bárhogy is fizetni akarsz, akkor erre megadják a lehetőséget, nekem ez a tapasztalatom legalábbis. Ha kell valamiben segítség akkor szólj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!