Munkaviszony megszűnése esetén az egészségügyi szolgáltatási járulék 15 napos bejelentési határideje mikortól számítódik?
Figyelt kérdés
Augusztus 9.-én fog megszűnni több éves munkaviszonyom, amely után 45 napig passzív jogon is rendezett a TB-m. Ezt akkor a munkaviszony megszűnésétől számított 15 napig (augusztus 24.-éig) kell jeleznem a NAV részére, vagy a 45 nap lejártától számított 15 nap a határidő? (Aláírt új munkaszerződésem már van szeptember 2.-tól, tehát fizetnem nem kell ez alapján, de be kell jelentenem ettől függetlenül ezt az időszakot?)2019. aug. 3. 13:08
1/3 anonim válasza:
Ebben az esetben nem kell bejelentened semmit. Igazából nem is bejelenteni, hanem bejelentkezni kell egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére, amire a 45 passzív napot követően 15 napod van. De neked így semmi dolgod.
(Azt tudod, hogy álláskeresésit is igényelhetsz? Persze van, aki nem cigánykodik ezzel, de hátha csak nem gondoltál rá.)
2/3 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólóval mindenben, abban is, hogy a Te esetedben nem kell bejelentkezned eü. szolg. járulék fizetésre.
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!
Az álláskeresésire nem gondoltam, de a hivatali ügyintézéseket nagyon utálom, és rég is voltam már hosszabb szabadságon, szóval azt a két állás közti pár hetet már majdnem tele is szerveztem mindenfélével, munkaügyi központ látogatás(oka)t inkább kihagyom.
2019. aug. 4. 10:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!