Mi igaz abból hogy vállalkozóként az adom terhére élhetek? Vagyis évi egy váltás ruha elszámolható, bármilyen számítógépet tehát pl. gamert gépet nagy
A "vállalkozóként" az elég tág fogalom. Milyen vállalkozó? Milyen tevékenységgel????
Anyósom pl KATÁs egyéni vállalkozó, keramikus fazekas. EGyrészt mivel nem dolgozik számítógéppel, ezért nem is vehet a vállalkozás terhére, másrészt mivel KATÁS adózó, ezért nem tud elszámolni semmit (max az IPA terhére tud valamennyit).
Ja, és semmi nincs ingyen. Vehetsz gépjárművet, ami után fizetsz majd cégautó adót.
És ezeknek a tárgyaknak nem a teljes értékét írhatod le adóból, hanem az adóját.
(ja, és ha akkora adód van, hogy abból te bármit is vehetsz, akkor az azt jelenti, hogy jól megy a biznisz, tehát a nyereségből is elvagy, nem kell az adód terhére élned...
De jó lenne, ha felkeresnél egy könyvelőt, aki elmagyarázná ezt neked, akkor jobban megértenéd.
Hidd el, az állam nem jótékonykodik veled...
Szóval túráztatsz itt minket feleslegesen.
Ha szakemberhez fordulsz, akkor mi a fészkes fenéért írtad ide ki a kérdésedet????????????????????
Én nem szoktam könyvelési tanácsokat kérni a gyakorin.
Meg a jelenlegi jogszabályokról sem itt érdeklődöm...
;-)
Már megint kevered a szezont a faxommal, Balázs.
De én nem adok ingyen könyvelési tanácsokat, meg nem is tanítalak meg semmire, szóval lehet, hülyén halsz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!