Tudok bejelentést tenni a Nav-nál, hogy a főbérlőm nem fizet adót?
Egyrészt miből gondolod, hogy nem fizet adót?
Másrészt, ha tényleg nem fizet, akkor 17-18%-kal többért is kivennéd a lakást? Merthogy neki 15% adót kell befizetnie (és ugye a matek miatt neked ennyivel kellene többet fizetned, hogy neki ugyanannyi megmaradjon).
Te azt nem tudhatod, hogy fizet vagy sem SZJA-t.
Magánszemély amúgy sem köteles SZÁMLÁT adni, csak ha konkrétan kérsz Tőle. Ettől függetlenül még teljesítheti adófizetési kötelezettségét, amiről Te nem tudsz, hiszen magánügy.
Nem értem, miért ennyire negatívak a válaszok, illetve miért néztek hülyének.
Maga a tulaj mondta, hogy nem fizet adót, kp-ban kell fizetni neki. Azért szeretném felnyomni a navnál, mert a határozott idejű szerződés ellenére mégis kirak a lakásból, mert szeretné drágábban kiadni és a kauciónkat sem akarja visszaadni. Mivel tudom, hogy a bíróság nem foglalkozik ilyen párszázezres dolgokkal, valamint nem kívánok évekig pereskedni, ezért jutottam arra, hogy a haragomat kiélem abban, hogy legalább a nav-nak feljelentem.
Igen, szar ez a helyzet. Szar a tulajoknak és szar az albérlőknek is a jelenlegi albérlet piac. Nem jókedvemből szeretném felnyomni és elég sok köcsög tulajon túlvagyok már, akiken túltettem magam és nem tettem ilyen lépéseket. Ebben az esetben viszont betelt a pohár.
Szóval az eredeti kérdésre szeretnék választ kapni. Ha semmi papírkát nem kapok az egyes kp-s fizetésekről, simán a szerződésemet bemutatva fog-e vizsgálódni a nav?
Nem értem, ha van szerződés, akkor a bérbeadó annyira ostoba, hogy nem fizet SZJA-t? Ritka buta ember lehet.
Tudsz bejelentést tenni az adóhatóságnál:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!