Kell/érdemes bejelentést tennem?
Egy szexpartnerkereső weboldalon poénból írtam valakinek egy vicces, értelmetlen kérdést, hogy megoldható lenne-e. Először azt írta, nem. Utána azt írta, a párjával megteheti a kedvemért, hogy én megnézem őket ahogy megcsinálják ezt a vicces dolgot, ha fizetek 100ezer forintot. Aztán már visszakérdeztem, tud-e adni számlát róla. Erre azt válaszolta, hogy nem, és hogy nem is hallott ilyenről.
Az egészet írásban kommunikáltuk, az egész üzenetváltásunk visszaolvasható azon a bizonyos oldalon.
Kötelességem lenne-e ezt bejelenteni? Vagy egyáltalán úgyse foglalkoznak ilyenekkel? Jövedelmet próbált szerezni az illető, 100ezer forintot, ami után nem adózna, és ezt ő maga vallotta be. 10-20 ezer forintnál biztos lényegtelen, de 100 már azért kicsit több.
Mit tegyek? Tegyek bejelentést? Ha igen, egyáltalán hol, melyik adóhatóságnál?
Az mindegy, hogy hogyan gondolta. Akkor lényeges, ha megtette már, tehát a dolog megtörtént, és bizonyítható.
Feltételezésekre nem lehet jogot alapítani...
Rendben, köszönöm! Akkor nem foglalkozom vele tovább.
Szóval én is mondhatnék bármiért bárkinek bármilyen árat, önmagában semmilyen következménye nem lehet ezek szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!