Nem tudom hova kéne pontosan írnom a kérdésem, mert semelyik topic-ot nem találtam megfelelőnek, szóval ezt választottam 🤷🏼♀️ (? ) kérlek ha van időd olvasd el!
Nagyon erősen gondolkozom, hogy az életemet Ausztriában szeretném folytatni, vannak kint ismerőseim Gallspach környékén. Oda szeretnék utazni, de első körben egy “bebiztosítási” hónapnak fognám fel az első hónapot. Nem szeretnék rögtön lakás bérlésekbe csöppenni, ezért arra gondoltam, hogy egy szálloda szobáját egy hónapnyi bérléssel, (és persze a munka miatt) bejelentéssel kivenném. Valaki esetleg azon a részen tudna ajánlani szállást ahol ez megoldható? És ha már fel is jött, akkor bérügyintézőként szeretnék elhelyezkedni, volt akinek esetleg sikerült?
Előre köszönöm a válaszokat!
Az ötleted rossz.
Fogsz találni olyan szállodát aki kiadja a szobát 1 hónapra, sőt többre is. De ez megfizethetetlen. Még a havi fizetésed sem lenne elég rá. Csak nézd meg egy bármilyen átlagos hotel árát, hogy 1 napra mennyiért adja ki, és számolj.
Az elsőnek igaza van, hogy bejelenteni nem fog a szálloda, tehát az nem lesz a lakcímed. Munkakereséshez az egyik fontos pont, hogy legyen lakcímed. Ha nincs esélyed sem lesz, hogy munkát kapj.
Ismerősöd hazudott neked. Vagy csak azt nem mondta, hogy anno annak idején amikor ő kiment akkor csak max 2.3 napot volt szállodában, és első körben szobát keresett. Szerintem te is így csináld, ha az ismerősöd pár napra sem fogadna.
Szerintem egy kis albérlet, vagy egy lakrész olcsóbb, mint hónapokra szállodában élni.
Egyébként, ha van ilyen ismerősöd, aki így kezdte, akkor miért nem őt kérdezed meg, hogy hol szállt meg?
Kizártnak tartom, hogy egy kollégiumban vagy hasonló helyen engedik a bejelentkezést. Nem ostobák az emberek. Az ismerősöd nagyon nagy ökörségeket mond..
Van nyelvtudásod. Miért nem mész ki úgy, hogy 2-3 napra megszállsz egy hostelben (ami olcsó) és az alatt a pár nap alatt keresel szobát. Szobát hamar kitudsz venni ha van nyelvtudásod (mert így eltudsz intézni mindent) és van pénzed.
Ne hallgass az ismerősödre mert csak nagy ökörségeket mond. Külföldön élek, és szerintem akik kint élnek helyeselnek, hogy nem úgy van ahogy az ismerősöd mondta.
Hasonlóan az előttem szólókhoz, szerintem is az lenne a legjobb, ha az ismerősödnél szállnál meg, legalább annyi időre, amíg nem találsz egy szobát.
Ha szeretnél bővebben tájékozódni a lakhatási lehetőségekről, akkor ebben a könyvben minden le van írva linkekkel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!