Miert nem kepesek jo wifit adni? Szamtalan 5 csillagos szallodaban voltam mar es meg soha sem volt olyan hogy hasznalhato lett volna a wifi.
Az a gond, hogy erre nem jó a wifi. A 2.4 GHz sávban mondjuk ha az öreg 802.11b-t kitiltod, akkor négy független sávval gazdálkodhatsz, komoly kihívás úgy lefektetni az AP-kat hogy ne zavarják egymást -- ha gyenge a jel megette a fene ha erős akkor meg összevesznek. 5GHz-n kevesebb probléma van de még mindig nem minden készülék támogatja és sajnos nincs olyan a szabványban hogy ha a kliens lát 5GHz-n és 2.4GHz-n is egy hálózatot, akkor lesz szíves az 5GHz-esre kapcsolódni.
Az AP-k árán kívül még ott van az a probléma, hogy kábelezni is kéne -- mesh-el ezt lehet kerülni, de akkor még drágább lesznek az eszközök. Utána az egészet össze is kell kötni az Internettel, lehetőleg elég széles kanóccal mert különben megette a fene. Ez is drága és ez ráadásul folyamatosan drága.
Az emberek meg köpködnek, ha pénzt kérsz a wifiért.
Na, sejted már miért?
Nem csak magyarorszagi szallodarol van szo
Mondtam hogy van mobil netem....
Az ötcsillagosok a legnagyobb szarrágók ebből a szempontból, én eleve nem vagyok hajlandó külön fizetni a wifiért (mert a legtöbb helyen fizetős, miközben a vacak 3 csillagosban ingyen van).
(Annyira tudtam, hogy ide is be fog esni egy "hát ne mobilozzá', hanem élvezzed a tengerpartot" proli, akiben fel se merül, hogy nem mindenki tud a munkájától elszakadni...)
21.05
Mé neked milyen komoly munkád van, ász a gyárba a szalag mellett? :D
Szia! Ismerős probléma, sokat utazgattam és erre is vannak trükkök. Hotelszoba esetén oda szoktam tenni egy széket a bejárati ajtóhoz, mert ott erősebb a wifi, vagy ha nagyon kell és fontos (pl. helyi buszmenetrend, rokonokkal nagyon rövid messenger stb.), akkor a recepciósnál vagy a recepció előtti váróteremben hihetetlenül erős a wifi, én itt általában naponta 10-15 percet áldozok a netre, pl. másnap milyen lesz az időjárás, stb. amúgy félig igaza van annak, aki azt írta, utazni megyünk, nem netezgetni.
Jó nyaralást :)
Akinek ennyire fontos az internet és van pénze szállodára annak miért nem telik egy vacak 8ezres korlátlan csomagra?
Szoktam szállodába utazni viszont a munkám miatt sokat kell online lennem
Úgyhogy nem bízom magam a szálloda wifijére mert ha megszakad munka közbe a videohívásom több is bánja a 8ezer forintnál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!