Ennyire olcso horvatorszag?
"Ismerosok mondjak h... horvatba elmennek fele ennyiert. Igaz ez? "
Ez teljesen igaz!
Fele ennyiből is el tudsz menni Horvátországba...
Horvátország egy nagyon drága, szerinte erősen túlértékelt hely. Egyetlen előnye, hogy kocsival könnyen elérhető.
A kérdésed másik felére: abból a 60 ezres apartman árból viszont rendes tengerpartokon is megszállhatnál. Olyan helyeken, ahol ráadásul nincs strandbelépő, idegenforgalmi adó és sok más apró sarc, amiktől a végén a balcsi az egyik legnagyobb lehúzás, ami csak létezik.
Kérdés, hogy Horvátországba hova... Nekem egy smucig ismerősöm úgy megy "tengerpartra", hogy a parttól 30-40 km-re levő kempingben laknak olcsón, a céges autóban a benzin sokáig kitart.
Normális helyen lévő jó apartman nem olcsó egyáltalán. És akkor még autópályadíj, odajutás, stb. És ott minden sokkal drágább, mint a Balatonon. Mi már régóta nem járunk Horvátországba, inkább az olaszokhoz, az is drága , de legalább sokkal kulturáltabb.
Horvátországot nem tudom, de mi tavaly Nápolyban voltunk, és egy hét hotel 68 ezer volt 2 főre reggelivel - igaz külváros de volt a hotelnek minden nap kisbusza ami hozott-vitt a központba.
Repjegy pedig 63 ezer volt oda vissza kettőnknek, feladandó bőrönd nélkül - nem vittünk.
Ez 130 ezer.
Nem tudom milyen messze laktok a Balatontól, ha közel oké, de nekem pl a szüleim és ahol én felnőttem kb 350 km-re..
Az oda vissza út kocsival pl ilyen távról pályadíjakkal simán 30-35 ezer ft.
Tehát egy 100-as
Így nézve nekem arányiban drága a Balaton.
Az ötössel nagyon nem értek egyet. Harmadjára megyünk Horvátországba, mind a háromszor nagyon jó áron találtunk teljes felszereltségű apartmant a tengertől max. 200 méterre, nem pedig 30-40 km-re ahogy te írod.
Amit az ismerősöd mondott hogy feléből kihozható a horvát szállás az így azért nem igaz. Mi idén például 4 fős apartmant 1-1 külön hálószobával 5 éjszakára 68.000 Ft-ért tudtunk foglalni. Ez az ár vetekszik egy balatoni szálláséval. Na, és ahogy írták már neked, ebben az árban benne van az IFA, nincs strandbelépő mint a Balatonon. Horvátország egyáltalán nem drágább mint a Balaton, mármint az ott töltött idő és a szállás. Az oda-vissza út ami drágább. Míg én 20 ezerből jutnék a Balcsira, addig a horvátokhoz csak az autópálya díja ennyi, az üzemanyag meg vagy 50 eFt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!