Mit gondoltok, mennyire éri meg lakóautót vásárolni?
6 millió forint környékén találtam használtan esztétikus, szép lakóautókat.
Ez önmagában (30 000 forint/éj árral számolva) 200 vendégéjszaka költsége.
Ehhez adódik hozzá a fokozott üzemanyagköltség, megemelt autópályadíjak, illetve az a tény, hogy kempingekben sem ingyen állnak ezek a gépek.
Mit gondoltok, mennyi az az utazásmennyiség, amikor már megéri?
Szerintem lakóautónak európán belül nem nagyon van értelme, de lehet tévedek. Elvégre egymást érik a hotelek, panziók, városok, kempingek. Inkább valahol Amerikában tudom elképzelni, Ahol nagy távolságok vannak, és megállhatsz hetekre-hónapokra a természetben. Kvázi életvitelszerűen használva.
Na meg ez valahol egy hobbi, életstílus, nem azt nézed hogy megéri-e vagy sem.
Jól írták az előzőek!
Ez nem pénzkérdés mert rendkívül gazdaságtalan, és -szinte- csak hátrányai vannak.
Német, olasz stb... nyugdíjasok szoktak így utazgatni, mert nekik fontos, hogy a jól megszokott SAJÁT cuccaik között legyenek. Ráadásul ők sokszor az egész szezont ott töltik az adott helyen, ahol még füvet és virágokat is ültetnek maguk köré.
Amiért egy magyar ember venne, az -elvileg- a spórolás.
Te is kiszámoltad, hogy mennyi idő alatt jönne vissza. Ami persze így nem igaz!
Hiszen egy csomó fenntartási, amortizációs ill. egyéb költséget nem számoltál hozzá!!
Továbbá azt sem kalkuláltad, hogy csak lassan tudsz vele haladni, többet fogyaszt az autód, több az autópályadíj, drágább a parkolás, sok városból eleve ki vannak tiltva, és a kempingben is drága az ottlét.
(Sokszor megegyezik egy olcsóbb apartman árával!)
Ráadásul ebben akkor is 50 C fok lesz ha szellőztetsz, ha meg főztök is akkor kb. 70 C várható.
Továbbá a -ma már alapvető- komfort nem megoldható, hiszen fürdéshez, wc-zéshez csak a közösségi vizesblokk marad, és éjjel ha pl. pisilni kell, lehet több száz métert -akár esőben is- botorkálni odakint...
Nyaraltál már lakóautóval? Én egyszer és soha többé, mert rettenetesen kényelmetlen, szűk a hely benne. Ha nem számít a kényelem, akkor meg olcsóbb a sátor. Nagyon jó sátrakat gyártanak manapság.
Sok a költsége, gépjárműadó, zöld kártya, miegymás, én nem vennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!