Ha csak későn érek oda a hotelhoz, amiben előre foglaltam, kiadhatják másnak a szobát előttem?
Az, hogy 2-től lehet elfoglalni, nem azt jelenti, hogy 2-kor kell, hanem azt, hogy 2 előtt nem lehet, mert takarítanak.
Valószínűleg le van írva a hotel honlapján, hogy van-e folyamatos recepció (ha hotel, akkor valószínűleg igen), vagy egy konkrét időintervallum van megadva a megérkezésre. Ha úgyis mindig van ott valaki, akkor tök mindegy nekik, hogy mikor érsz oda, kisebb panzióknál viszont külön megy oda a tulaj és nem illendő átbszni.
De miért nem egyeztetsz a hotellel, és akkor biztosan nem adják oda másnak a szobát.
Tényleg nem értem, miért nem jelzed a hotelnek- ez lenne a legegyszerűbb módja.
Ha viszont külföldi szállodáról van szó és pl. a Bookingon foglaltál, akkor előfordulhat, hogy este 6-kor zárolnak a számládon x összeget - mert több szállásnál olvastam, hogy amennyiben a vendég nem érkezik meg este 6-ig , akkor az első éjszakát automatikusan felszámolják (van, ahol teljes időszakot)
ma 10:33
ez nem igaz.
Mi amikor tudjuk, hogy későn érkezünk, mindig üzenünk, vagy telefonálunk a szállodába. Szobát meg azt kapjuk amit rendeltünk. Ha pl: tengerre néző, delux szobáért fizetek akkor nem adhatnak egy konyha melletti kis lyukat. Szobafoglalásnál lehet mondani az igényeidet.
>> akkor bizony sajnos előfordul...
Nem igaz, nem fordul elő. Én számtalanszor érkeztem éjjel 2-kor (mert csak úgy volt gép a szomszéd város repülőterére), az éjjeli recepciós ott szunyókált a pulton, csengettem, felkelt, beengedett és kiadta a szobámat. Ez a normális.
Egy szoba foglalásakor egy szerződést kötsz velük, azt be kell tartani, függetlenül attól, hogy mikor fizetsz. Ezért is szoktak zárolni egy vagy több napot.
Ha egyáltalán nem érkeznél meg, akkor sem adják ki a szobádat másnap délig.
Kulturált ember jelzi a szálloda felé az esetleges késést főleg úgy, hogy már hetekkel előre tudod, hogy késni fogsz!!
Pont!
Kedves kulturált ember,
ha egyszer nincs időkorláta annak, hogy mikor érkezel, miért kell bejelenteni azt, hogy később érkezel ? Mihez képest később ? Mert, ugye érkezhetsz délben 2-től másnap déli 2-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!