A Booking.com vagy az Airbnb mekkora jutalékot vesz le a szállásadóktól? Megéri kiadni rajtuk?
Van egy lakásunk amit gondoltam kiadok az előző oldalak valamelyikén, vagy mindkettőn. A Booking-on olvastam GYIK-et, és semmilyen infóval nem lettem beljebb. Az Airbnb egy fokkal jobb volt, ott 3%-os szolgáltatási díjat találtam.
(Főként szállásadóktól kérdezem) Tapasztalatok alapján panellakást megéri kiadni ezeken az oldalakon? Megyeszékhelyen élek, a lakás ugyan nem pont a belvárosban van viszont közel tömegközlekedéshez, amivel 10 perc alatt megközelíthető. Első ötletként 2 főre adnám ki legfeljebb, aztán később alakítható még 3 max 4 főig. Egyébként kb 35 000-ért tudnám kiadni havonta ottlakásra, 35 négyzetméteres. Mitől függ ez leginkább? Néhány tipp?
A booking helyszín, szobaszám, fogadható vendégek száma alapján számol, 5-35% közti lesz a jutalék. A leírásod alapján inkább alacsonyabb lesz majd.
Utazóként sokszor foglaltam bookingon panelba szállást szláv nyelvterületen, ott simán elfogadott, de szerintem itthon sem példa nélküli.
Ha a városban elérhető egyáltalán az AIRBNB, úgy értem, benne van az AIRBNB kínálatában, akkor inkább ott hirdesd!
Az ilyen ingatlanokat inkább ott keresik az emberek. A booking-on sem csak szállodák vannak, de a leírásod alapján nem nagyon a bookingon fognak keresni ilyen szállást.
Az előző tanács a helyes!
És valóban 3% a díj.
#5 letudnád írni kérlek, hogy ezeket a %-okat hol találtad?
Keresem de annyi felesleges infó van, hogy egyszerűen nem jövök rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!