Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Ha egy szállodában foglalnék...

Ha egy szállodában foglalnék szobát akkor ott személyesen drágább lenne mint a Booking.com-on?

Figyelt kérdés

2017. nov. 8. 06:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
24%
Ahol én recepciós voltam (külföld) rugalmas árképzés volt. Azaz ha sok üres szobánk volt akkor azokat kiadtuk olcsón, minél kevesebb üres szoba volt a rendszer emelte az árakat.
2017. nov. 8. 07:31
 2/12 A kérdező kommentje:
Jó de ha interneten (Booking) foglalnék szobát, ahhoz képest olcsóbb az a megoldás mintha odamennék a szállodához és ott foglalnék?
2017. nov. 8. 07:36
 3/12 A kérdező kommentje:
Egyébként úgy értem hogy ha holnaptól kezdve foglalnék a neten és személyesen, így nem lenne nagy különbség a szabad szobák számában.
2017. nov. 8. 07:38
 4/12 anonim ***** válasza:
59%
Szállodája válogatja. Én a bookingon megnézem a lehetőségeket és utána a szálló saját honlapján is az árakat, nem mindegyiknek van egyébként értelmezhető honlapja. MO-on van olcsóbb és drágább is.
2017. nov. 8. 08:01
 5/12 anonim ***** válasza:
19%

a booking ma már nem olcsóbb, általában a szállodának van jobb ajánlata mint amit bookingon, trivagon, egyéb helyeken találsz, abból élnek, hogy mindenki azt hiszi ők olcsóbbak

ami tényleg olcsóbb árakat ad azok a kuponos oldalak, mint pl. [link]

2017. nov. 8. 08:42
 6/12 anonim ***** válasza:
26%
Elvben drágább kellene legyen, hiszen a booking.com-nak is kell fizessenek a szolgáltatásért. Egy 40 euró/éj kiadott szoba után kb. 6 euró t kap a booking.com. A rendszer előnye, hogy nyugodtan utazhatsz, előre garantált a szállásod, a szálloda is előre tud kalkulálni és nem kell a "véletlenül" becsöppenő vendégekben reménykednie. De itt is érvényesül a piac, különösen a kis, magán szállodáknál, ahol gyakran a tulaj a recepciós: az este 8-felé betoppanó, láthatóan kimerült vendégnek eleve 20 euróval nagyobb árat mond.
2017. nov. 8. 09:13
 7/12 anonim ***** válasza:
45%
drágább a booking és a többi foglaló oldal? honnan szedtek ekkora baromságokat? már több mint 100 alkalommal utaztam bookingon keresztül, de mindig csekkoltam a hotel árat a weboldalon is. Soha nem volt olcsóbb maga a hotel weboldalán.
2017. nov. 8. 11:04
 8/12 anonim ***** válasza:

Az árak állandóan változnak föleg nagyobb keresett, jo hotelnél.

Pl Párizsba sikerült 2 éve 3 hóanppal az indulás elött egy szuper 3 csillagosba igazán olcson szobát foglalni. Tavaly is oda akartam kb 3 héttel az indulás elött, de már nem volt szobájuk, idén meg 3 hónappal elötte is majdnem a duplája volt az ár mint elsö évben... Pl ennél a hotelnél nem kockáztatnám direkt oda menni...

2017. nov. 8. 12:40
 9/12 anonim ***** válasza:
43%

Ha csak úgy odamész, lehet, hogy nincs is szoba.

Foglalj előre. Bookingon általában mindig olcsóbb, mint a listaárak. De ezt lehet is ellenőrizni az adott szálloda honlapján.

2017. nov. 8. 12:51
 10/12 anonim ***** válasza:
11%
Nagy átlagban olcsóbb a bookingon foglalni, főleg, ha van már Genius kedvezményed. Lehet olyan szerencséd, hogy épp beesve jó áron kapsz szobát, de ez nagyon esetleges. Vannak összehasonlító oldalak, pl. a trivago vagy a tripadvisor, ahol adott szállásnál kidobja a legolcsóbb árat, azt azért érdemes leellenőrizni, hogy ugyanazt tartalmazza-e az ajánlat (pl. lehet, hogy az egyik reggelivel, a másik étkezés nélkül jeleníti meg az árat.) Ezenkívül érdemes a saját honlapot is megnézni (bár a tripadvisor általában azzal is összehasonlít). A bookingon egyébként van árgarancia, olyan lehetőség, hogy ha máshol kedvezőbb ajánlatot találsz ugyanarra a szobára, akkor ők is azon az áron adják.
2017. nov. 8. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!