Tényleg nem szokás a szállás árát előre kifizeti?
Figyelt kérdés
Többször van, hogy a helyszínen fizetem a szállás árát, és én amúgy szeretem bejelentkezéskor rendezni a pl 3-4 éjjel árát. De olvastam már, hogy ezt nem szokás amúgy, bár eddig mindenhol elfogadták.
Valaki világosítson fel, tényleg bunkóság hotelben előre fizetni? Annyira nem vágom ezeket az illemszabályokat.
2017. jan. 28. 14:54
1/8 anonim válasza:
Ehhez semmi köze az illemnek. A hotelek előre jelzik (pl. bookingon is mindig ki van irva, hogy "fizessen tavozaskor" pl.), hogy naluk hogyan kell eljarnia a vendegnek.
2/8 anonim válasza:
Nem tudom hogy magyar hotelokba hogy megy de kulfoldon a hitelkartyadat kell oda adni amikor bejelentezel es azt leterhelik a berles osszegevel es amikor mesz el akkor adnak szamlat a vegleges osszegrol.De ott meg mondjak hogy hogy megy nem te dontod el.
3/8 A kérdező kommentje:
Én voltam sok helyen külföldön, Prága Berlin London Zágráb Podgorica, de soha nem kértek semmit, becsekkoltam, és akkor mondták, hogy majd kicsekkoláskor kell fizetni, én meg mindig kértem, hogy had rendezzem most inkább előre. De elvileg ez bunkóság, de én nem értem miért, mert én jobb szeretem kifizetni, aztán a többi nálam levő pénzt úgy költöm ahogy akarom, nem rakosgatom napokig a hotel árát. Szóval általában igen, ők mondják, hogy ráér kicsekkoláskor fizetni, de én meg jobb szeretek érkezéskor fizetni, bár eddig sosem utasították el, de nem akarom hogy mindenhol bunkónak nézzenek ha ez tényleg az :D Bár nem tudom miért az :)
2017. jan. 28. 15:24
5/8 anonim válasza:
Azert kell a vegen fizetni mert elore nem tudhatjak mi lesz meg a szoba arahoz hozza adva pl; telefon hasznalat,mini bar,room service etc.
6/8 anonim válasza:
Ha nem tudod felrerakni a hotel arat akkor komoly gondok vannak.Nagyon tul komplikalod.
7/8 anonim válasza:
Nem nagyon szokták. Mert általában nem csak a szoba ára van, hanem van fogyasztás, bárban, étteremben, minibárból, stb.
De ettől te még fizetheted előre, ha úgy szeretnéd.
Olyat én is szoktam, hogyha korán reggel kell tovább indulni, akkor előző este kifizetem, hogy reggel ne kelljen már azzal foglalkozni.
8/8 anonim válasza:
Sokszor fizettem már előre hogy ne kelljen az induláskor hajkurászni a szállasadónkat vagy sorban állni. Soha senki nem csinált belőle problémát. Egyes országokban kifejezetten elvárják ugyanúgy, mint ahogyan a benzinkutaknál is előre kell fizetned tankolás előtt - ezeken a helyeken nyilván alacsony a vendégekbe vetett bizalom. De ezek inkább Kelet-Európában és Ázsia egyes térségeiben jellemzők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!