Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Segítség bajban vagyok! A...

Segítség bajban vagyok! A Booking.com melyik felügyeleti szervhez tartozik?

Figyelt kérdés
Lefoglaltam a Bookingon keresztül egy Olaszországi partközeli jelzéssel ellátott apartmant.A leírásban az szerepelt, hogy az apartman strandja 12 km-en húzódik, ideális családosoknak, a homokos partot és a hullámokat élvezheted, csak elég az ajtón kilépni. Hát felvettem a kapcsolatot a szállásadóval néhány kérdés erelyéig, mint kiderült az apartmantól 12 km van a tenger. A foglalásomat töröltem. Nem egész 2 óra elteltével a hitelkártyámról az olasz leemelt 294€+ az átvátálsi költség. Hiába irogatok neki levelet, hogy az apartmanra vonatkozó leírás nem hiteles,nincs valóságtartalma a fotók is csak illusztrációk, nem hajlandó visszafizetni a pénzt, hivatkozva a lemondással járó szabályaira. A Bookinghoz fordultam segítségért, mindíg más, más ügyintéző válaszol,unvariasan, de nem segítőkészen. A Booking áll.t szerződését elolvasva, semmiért nem vállal felelőséget, a partner által feltöltött apartmanokat nem ellenőrzi hitelesség szempontjából. Bárki feltölthet kamú ajánlatot és le is emelheti a hitelkártyáról a számára szimpatikus összeget. Mert hát ugye érvényes hitelkártya adatok nélkül nem foglalható szállás!Itt állok szállás nélkül és minusz 93000 Ft-al. A jó tanácsokat szívesen venném.

2016. nov. 7. 11:12
 1/10 mytravel ***** válasza:
100%
Próbàld meg a bank-ban ahova kötödik a hitelkártyád! Jogtalanul levett összegeket elvileg ök vissza tudják utalni! Minél elöbb annál jobb...sok silert!
2016. nov. 7. 11:28
 2/10 anonim ***** válasza:
58%

"A leírásban az szerepelt, hogy az apartman strandja 12 km-en húzódik, ideális családosoknak, a homokos partot és a hullámokat élvezheted, csak elég az ajtón kilépni. Hát felvettem a kapcsolatot a szállásadóval néhány kérdés erelyéig, mint kiderült az apartmantól 12 km van a tenger. "

Az ilyet manapsag baromi egyszeru a maps-on leellenorizni.

Igy jartal, tanulopenz.

2016. nov. 7. 11:40
 3/10 anonim ***** válasza:

Ne is haragudj, ha ezt mondom, meg a helyesírásod alapján lehet, nem kellett volna meglepődnöm, hogy olvasni sem tudsz... de nem tudom, feltűnt-e, hogy a booking.com egy közvetítő oldal - felelősséget ők nem vállalnak.

A te "vitád" az olasz szállodával merült fel, velük is kell megküzdened akkor.

2016. nov. 7. 12:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Mik voltak a lemondási feltételek?

Ha még költség nélkül lemondható volt, akkor egyértelmű, hogy hibásan vonták le az összeget.

Ha már nem volt lemondható, akkor is egyeztetni kell a szállodával, hogy nem volt helyes az információ, ami alapján foglaltad, ezért így is jogod volt még lemondani.

2016. nov. 7. 12:45
 5/10 anonim ***** válasza:
58%

Te vagy az, aki a problémádnak külön index-topicot nyitottál? :@)

Már az is nagyon gáz volt.

Bízom benne, hogy a foglaláskor elolvastál minden feltételt, megnézted a térképet, végigpörgetted a fotókat, majd megnézted pl tripadvisor oldalán is az értékeléseket. Gondolom ennek tudatában adtad meg a kártyaszámodat, és a lemondási feltételek ismeretében álltál el a szerződéstől.

Saját tapasztalatom szerint sem leírásban, egyéb kondíciókban nem hazudnak a nagy szálláskeresővel leszerződött cégek. És bizony elég nehéz fotón tengerpartinak eladni egy olyan helyet, ami attól fényévekre van. Természetesen ha ez történt, ostromold nyugodtan a szállásadód, sőt, jobbat mondok, a bankkártya társaságod (visa, vagy mastercard) felé tegyél nyugodtan bejelentést.

Itt találod a VISA útmutatót: [link] (a 811. oldaltól ajánlom figyelmedbe)

És itt a mastercardét [link]

(a 142. oldaltól tanulmányozd)

Annyit azért jó ha előre tudsz, a kártyatársaság kivizsgálja az ügyedet, és visszaadja a pénzt indokolt esetben... de ha kiderül, hogy a szállásadónak van igaza, a gatyádat is leperli a bank rólad.

Szóval gondold meg nagyon a dolgot.

2016. nov. 7. 15:02
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"A leírásban az szerepelt, hogy az apartman strandja 12 km-en húzódik"

A hír igaz, csak kis módosítással:

NEM 12 km-en,

HANEM 12 km-re!!

Persze olvasni tudni kell(ene)!!

2016. nov. 7. 18:44
 7/10 anonim ***** válasza:

A szállásadó nevében az in the country kb annyit tesz magyarul, "a prérin"...

A szállás bemutatkozásának első mondata "A ... önellátó szállást kínál xxx méterre zzz központjától. A szálláshely privát strandja 12 km-re húzódik."

Nem tudom, melyik mondata félrevezető. De a térkép is elég világosan a puszta közepére jelöli a szállásodat.

Tényleg nem értem, mit lehetett ezen félreérteni?

Ha sokat piszkálod az ügyet, kegyetlen pert kapsz a nyakadba.

2016. nov. 7. 20:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, inkább bújj el jó mélyre valami homokbuckába, mert ez bizony annyira a te nevetséges hibád, hogy erre szavak sincsenek. :D
2016. nov. 7. 20:21
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

kérdező: sajnos a leírtak szerint sorozatos butaságok után fordultál a nagyközönséghez.

1. nem olvastad el rendesen, értően a hírdetés szövegét. (leírás szerint nem volt igazad)

2. nem nézted meg a térképet, ami ott villog a hírdetések mellett

3. nem olvastad el a foglalási feltételeket

4. nem olvastad el a lemondási feltételeket

5. későn kérdeztél embereket, mentél a saját, sajnos buta fejed után.

Jelen esetben nincs mit tenned. Én mérlegelnék és lehet, mégiscsak elmennék abba az apartmanba. Az a legkisebb bukta, de előtte hívd fel a szállásadót, hogy mégiscsak mennél. Legközelebb, ha a foglalásnál megadtad a kártya adataidat és a szövegben az áll, hogy lemondási díj van, legyél okosabb. van simán megoldás erre, de itt nem fogom leírni, mert nem túl korrekt.

2016. nov. 8. 11:47
 10/10 anonim ***** válasza:

"Handa Károlyné nevű felhasználó..."

A fentiek fényében én a helyedben "magyarosítanám" a nevemet Handabandára!

2016. nov. 8. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!