Szerb állampolgár aki magyoro-on él hogy nyaralhat pl. görögo-ban?
Mivel szerb állampolgár így ha nyaralni akar Görögországban, el kell intéznie a velejáró engedélyeket. Ezt te magad meg tudod kérdezni a szerb konzulátuson, hogy Szerbia is kaphat 90 napos vízummentességet, vagy vízumot kell igényelni.
Azt, hogy Magyarországon élsz, még nem mentesít fel a vízum alól.
Az előttem írók miért beszélnek hülyeségeket, ha nem is értenek hozzá? Ha tartózkodási engedéllyel élsz Magyarországon, akkor azzal utazhatsz Görögországba (és bárhová a Schengen-zónában).
Na nem mintha ez számítana, mert szerb biometrikus (2009 után kiállított) útlevéllel ugyanúgy lehet vízummentesen utazni a görögökhöz, mint magyarként.
Az 5-ös "okoskodónak" írnám, mielőtt eldurran az agya:
Az előzőek sem írtak "hülyeségeket"! A kérdező egy pontatlanul megfogalmazott kérdést tett fel, amire nem lehet konkrét választ adni!
Ha valaki szerb állampolgár, -vélhetően szerb útlevele van- és a külföldi nyaralása nem attól függ, hogy melyik országban él! (Én is éltem Németországban, mégis magyar útlevem volt!)
A tartózkodási engedély pedig nem helyettesíti az útlevelet, -amit egy nem EU-s tagállam polgárától kérnek!
A szerb/jugoszláv útlevéllel rendelkező polgárok már az EU előtt is szabadon utazhattak Görögországba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!