Lehet nem hivatalosan sátorozni a Balaton körül?
Vasárnap szeretnénk indulni, azzal a céllal, hogy minél keesebből ússzuk meg a buciklitúrát.
Szerintetek ha egy rendőr észrevesz, vagy valaki bejelent (-mondjuk nem lakott területen szeretnénk sátorozni...), akkor megbüntethetnek?
Én (mi) azzal nyugdatgatjuk magunkat, hogy a Gellérthegyen nyugodt szívvel Koszovoitol Afgánig, mindenki letáborozik.
Vagy azoknak több joguk lett, vagy sz**rnak a rendőrök ilyenekre?
Értelmes válaszokat előre is köszönjük! :-)
Önmagában a kérdésed, miszerint felverheted-e a sátradat a közösség területén, azaz közterületen úgy, hogy ezzel nem zavarsz senkit, teljesen jogos.
Szerencsére magyarország még ott tart, hogy igen, bár ha észreyre több egyéni érdek ordítja közbe, hogy fizess mindenért.
A kérdésed ott siklott félre, és ne haragudj, ha beleverem az orrodat a magad okozta aljasságba, hogy elkezdtél átmenni köcsögbe az afgánozásoddal, behoztál egy ide nem illő szakmunkásgondolkodású mellékszálat. Félrement azzal a fajta intoleráns gondolkodással, amely méltatlan bármely utazóhoz, és méltatlan bármely tisztességes magyar emberhez.
ezt komolyan gondoltad?
"(na meg ha nem közterület)"
hát bocs, de mi más lenne egy bármely terület, ha nem magán- vagy közterület?
4-es, bár igazad van, de nincs mit csodálkozni az intoleráns gondolkodáson, hiszen ez árad a médiából nap mint nap...
Kérdezőnek: a kérdés jó, engem is érdekelne a válasz :-) Bár lehet,hogy én besétálok a közeli rendőrörsre (és feladom magam :D) és megkérdezem, mi az álláspont erről hivatalosan?
Na akkor jogilag, csak, hogy megkíméljétek magatokat attól, hogy feleslegesen besétáljatok...
A szabálysértési törvény rendelkezik egy olyan szabálysértésről, hogy életvitelszerű közterületen tartózkodás szabályainak megsértése. A jogszabály szerint ott tilos a tartózkodás ami világörökségi terüeltben k minősül, illetve amit az adott önkormányzat védettnek jelöl ki és ezt helyi rendeletben szabályozza. Viszont a szabálysértés csak akkor valósul meg ha a rendőr felhívására (csak rendőr tehát pl. egy közterület-felügyelő felhívása nem) a területet nem hagyja el. Ilyenkor szabálysértési bírság szabható ki amelynek összege 5000-50000 Ft között van.
Szóval a világörökségi területet könnyű kizárni, a helyi rendeleteket pedig minden önkormányzat honlapján közzé kell tenni.
Érdekes módon ugyanez a szabály vonatkozik a hajléktalanokra is.
Személyes megjegyzés a kérdésfelvetés jó, de nem értem miért kellett a menekültkérdést ide keverni...
Köszönöm a válaszokat, akkor minden rendben lesz.. 😃
A 4-hez még annyit fűznék, hogy nem nagyon értem miért pont Budapest egyik közlátványosságának közepén kell átmeneti szállást találni....
Nem vagyok szakmunkásgondolkodású, mert nem szakmumkás a képesítésem... :-)
És a menekűltek 80%-val nincs gondom, de azért vannak ő hát igen...
És amúgy is, ha tisztességes magyar vagyok, akkor nem Örülök annak, hogy Magyarország, mint a mixelt gyümőlcsturmix olyan vegyes ország (=bocs az offért).
Még egyszer köszönöm a válaszoat! :D
A 7-nek irom, hogy azert irtam amenekultekrol, mert csak őket lattam sátorozni a varos szívébe, es nem tudtam eldönteni hogy engedélyezett a vadkemping, vagy csak kenyszerhelyzet nékik...
Es veletlenul telefonról nyomtam a felig hasznosra Bocsi.. 😞
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!