Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Hogyan induljak el Angliában?

Hogyan induljak el Angliában?

Figyelt kérdés

Állásajánlattal megyek ki.

Milyen átmeneti szállást tudtok ajánlani amíg normális helyet találok (nyilván a lehető leghamarabb ki akarok venni valamit)? Bejelentett lakcímre szükségem lesz majd a bankban is.

Ha valaki szállást akar kivenni (nyilván nem egy egész lakásra gondolok) akkor mit szoktak kérni? Fizetni kp.-ban is lehet, vagy ragaszkodni szoktak a banki átutaláshoz?

Home office-os regisztráció már megszűnt, vagy van helyette más? Elvileg a helyi munkaügyi kirendeltségre kell elmenni, hogy regisztráljanak.

2014. nov. 29. 20:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Én az első héten hostelban laktam, ami kb. 20 font/nap volt, de nem emlékszem pontosan, mennyi. Az az egy hét azzal telt el, hogy járkáltam szobákat nézni (és állást keresni, de azt rögtön az első nap találtam is, szobát nehezebb volt). Internetes hirdetéseket nézegettem, felhívtam telefonon a hirdetőket, nagyon sok helyre elmentem megnézni. Amit kiválasztottam, onnan már úgy mentem vissza a hostelbe a cuccomért, hogy nálam volt a lakáskulcs és a szerződés. Kauciót kértek két hétre előre, ez 160 font volt, amit visszakaptam kiköltözéskor. Illetve nem kaptam konkrétan vissza, de a költözést 2 héttel előre kellett jeleznem, és az utolsó két hetet nem kellett kifizetnem. A lakbérben úgy állapodtunk meg, hogy mindig annyi hetet fizethetek ki előre, amennyit épp tudok/akarok. Próbálj inkább magánszemélytől bérelni, ne ügynökségen keresztül, sokkal rugalmasabbak, velük tutira megbeszélheted, hogy úgy fizethess, ahogy neked kényelmes. Mondjuk a lakást, amit most bérelek, ügynökségen keresztül szereztem, de még nem volt ilyesmivel gond, úgy fizetek, ahogy akarok.

A bankok NI numbert szoktak kérni, ehhez kell bejelentett lakcím, amit az albérleti szerződéssel tudsz igazolni.

2014. nov. 29. 21:48
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszodat. Lenne még néhány kérdésem.

De semmi referenciát nem kértek korábbi landlord-tól (ami problémát lett volna, mivel nem volt), illetve jövedelem igazolás, vagy credit check sem kellett?

2014. dec. 1. 05:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!