Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Hogyan szerezzem vissza a pénzem?

Hogyan szerezzem vissza a pénzem?

Figyelt kérdés
Landshut (Bayern, Németország), Hotel Meridian-nál lefoglaltam egy Ferienwohnung-ot 2 hétre, amit múlthét csütörtökön személyesen is megnéztem, akkor még minden rendben volt, tegnap reggel érkeztünk (párommal), mivel a lakást én már egyedül megtekintettem (akkor még minden rendben volt), ezért nem néztük meg még egyszer, hozzátartozik, hogy csütörtökön még nem volt berendezve a lakás, de hétfőre igen. Kifizettük a Hotelben az összeget 630 eurót, és eljöttünk a szállásra, a lakás ugyan be volt rendezve (függöny nélkül, sok-sok hiányossággal), de ami a nagyobb probléma volt, hogy nem dohányzót kértünk, és ez így is lett megbeszélve, de amikor beléptünk a lakásba, akkor erősen dohány szag volt, ahol nem lehetett megmaradni, a páromnak dolgozni kellett menni, én kényszerültem maradni és kaptam egy saját szobát a Hotelben, amíg ők megpróbálják eltüntetni a szagot (bár én tudtam, hogy nem sikerül), ledőltem aludni, mert már előtte éjszaka 2-3 órát tudtam csak aludni, valaki kopogott az ajtón, erre felébredtem, de nem volt ott már senki se, ezért aludtam tovább, majd egyszer olyan 3 fele csörgött a szobatelefon és arra újra felébredtem, majd valaki újra kopogott kinyitottam és mondta, hogy menjek le nézzem meg a lakást, lementem (a cuccaim felét fent hagytam, gondoltam minek), aztán amikor leértem, kezdésnek visszakérték a kulcsot, mondtam, hogy van fent cuccom, és visszaküldtek a cuccaimért. Ezt meg is tettem, majd egy szőke nő kihozott a szállásra, hogy nézzem meg, hogy jó lesz-e, mondtam, hogy nem jó, ezért visszavitt a Hotelbe, a főnök odajött hozzám és megkérdezte, hogy mi a probléma, elmondtam, hogy iszonyatosan dohány szag van és hogy ezt nem bírom, mondta hogy együtt menjünk el megnézni a szállást, így is történt (így már tegnap harmadjára voltam a szálláson), a főnök belépett és mondta, hogy itt tiszta a levegő (egyáltalán nem volt az), kicsit leálltam vele veszekedni, hogy ez így nem jó, és adja vissza a pénzemet, de közölte, hogy nem adja vissza és itt hagyott a lakásban. A lakás a Hoteltől nagyjából 1km-re van, szépen fogtam magam és visszasétáltam (ekkor volt este 5) a Hotelba, és kicsit hevesebben kértem vissza jogosan a pénzemet, de nem volt hajlandó visszaadni, majd megfenyegetett, hogy kihívja a rendőrséget, ha nem megyek ki az irodájából (hozzáteszem, nem nyúltam semmihez se, csak kiabáltam kicsit), kimentem az irodából és vártam a pénzemre, majd a főnök fogta magát és elindult haza, párom pont akkor jött meg és az utcán elkaptuk, hogy beszéljünk vele, mondta, hogy ma reggel beszéljünk mert késő van már, van bizonyítékunk mindenre, tegnap elmentünk a rendőrségre, de nem tudtak segíteni, mert nem történt bűncselekmény, most itt vagyok a lakásban, kényszerültünk itt aludni, mert nem maradt pénzünk másik szállásra, páromnak muszáj volt elmennie dolgozni én pedig maradtam egyedül a büdös lakásban. Hogyan tudnám visszakapni a pénzem hamar? Mit csináljak? Sürgősen várom az ötleteket!!
2014. nov. 11. 09:22
 1/6 anonim ***** válasza:
A helyedbe azonnal a helyi rendőrséghez fordulnék és feljelentést tennék csalás és sarlatanizmus miatt. Neki is megmondanám előtte, hátha megijed. Ha nem ijed meg, akkor tényleg fordulj a rendőrséghez.
2014. nov. 11. 11:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy lakást kiszellőztetnek és kitakarítanak, ott nem marad kibírhatatlan dohány szag. A rendőrség nem fog vele foglalkozni. Ezt nem bűncselekmény.
2014. nov. 11. 11:37
 3/6 anonim ***** válasza:
61%

A másodikkal értek egyet, ez inkább csak kelletmetlen, de nem bűncselekmény.

Ráadásul ha nem voltak benne bútorok, minek van olyan szaga? Csak a falaknak, amit egy tisztasági festés azonnal megold. Egy meszelés - ha ők nem tették meg, neked sem kerül többe 5 ezer ft-nál.

A bútorok meg később kerültek oda.

Én sem dohányzom, és nem is szeretem a szagát, de egy festés és alapos szellőztetés megoldja ezt a problémát. Tapasztalatból beszélek, volt kolléganőnk 20-30 éven át dohányzott, egyikről a másikra gyújtott, az egész irodája tiszta bagószag volt. Elment nyugdíjba, kimeszelték az irodáját, napokig szellőztettünk, és igaz, h lassan, de eltűnt a szag. Szóval tegyél érte, hogy eltűnjön, ha ezen kívül minden tekintetben megfelel a lakás.

2014. nov. 11. 12:08
 4/6 A kérdező kommentje:
Csak 2 hetet szeretnék ott maradni, rendőrség tényleg nem tud semmit se tenni, már próbáltuk tegnap, most felkerestem egy ügyvédet online és majd azon keresztül talán menni fog! :-)
2014. nov. 11. 12:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Nyugodj le és szívj el egy szivart :D Viccet félre téve kérd ki a panaszkönyvet, és jelezd a managernek a recepción ,hogy számodra ez elfogathatatlan ezért jelezni, fogod a véleményed a tripadvisor-en ,hogy más jövendőbeli vendégek is tájékozódjanak arról, hogy ,hogyan bánnak ott az emberekkel. Viel Glück!
2014. nov. 12. 21:52
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! :)

Még nem zárult le az ügy, de már készül egy csodálatos cikk erről az esetről!

2014. nov. 13. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!