Akárhova mész külföldre rövid vagy közepes időtartamra, hol érdemes olcsó szállásokat nézni milyen honlapon, meg milyen módszerekkel?
És hostelt szoktam, és úgy, hogy beírom a keresőbe, hogy pl.: London hostels.
Ált. kijön a booking.com, meg hasonló oldalak. Össze szoktam hasonlítani az árakat, megnézem a kiszemelt szállások saját oldalát is, és akkor az alapján foglalok, ami a legjobb helyen is van, de azon belül a legolcsóbb is.
" Vannak az airbnb honlapon helybeliek által hirdetett közepesen drága szállások"
Ezt rosszul tudod. Én eddig többször vettem őket igénybe és olcsóbb áron jobbat kaptunk mint egy hostel. Persze az oldalon van minden, lehet drága szállást is találni. De ez közepesen drága jelződ szerintem nem túl jó kifejezés...
Az a gond hogy próbálj meg 1 hónapra kivenni jó áron... Nem fog menni valószínűleg az a Gumtree ajánlat vagy ha igen, akkor komoly kaucióval. Airbnb viszont működik. De ott elsősorban napokra veszed ki, nem egy hónapra.
Almát a körtével hasonlítod amúgy... Rövid távú szállás mindig drágább mint a hosszú táv.
Így már értem. És nincs valami varázsmódszer még a spórolásra? Van aki kocsiban alszik időnként, a lakókocsi állítólag túl nagy költség a benzinnel meg a vásárlással meg a kevés hellyel. Olvastam valami vagánykodást a neten, hogy állítólag valaki az USA-ban úgy utazott körbe, hogy mindig coachsurf honlapon talált ingyenes vendéglátónál, vagy barátnál, szívélyes idegennél, vagy hálózsákkal egy parkban, háztetőn, templomban, parkolóban pedig a városon kívüli erdőben aludt mindig totál ingyen. Ez mondjuk télen nem túl megvalósítható, meg nem is valami biztonságos Európa legtöbb részén. :)
A hosteles tömegszállókon 6-24 személyes szobákban milyen lakni? Úgy láttam az airbnbnél azok jóval olcsóbbak, de abból is biztos sok szerencse kell hogy kifogj olyat, amelyik nem zajos, jó helyen van, nem gázak a lakótársak és nem túlságosan igénytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!