Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Hogy lehet ez? Nem értem!

Hogy lehet ez? Nem értem!

Figyelt kérdés

Nem rég olvastam ezt a cikket: [link]

Utánanéztem az egyik városnak (Jakutszk) és ezt találtam: [link]

Azt nem értem, hogyha ilyen hideg a város ( [link] )akkor, hogy üzemeltethetnek egész évben ilyen szállodákat. Azt is olvastam, hogy több színház, múzeum, főiskolák és még egy állatkert is van itt!

(Egyébként az origós cikkben elírták, mert nem 20 ezren, hanem 200! ezren laknak itt)

2013. aug. 24. 18:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mit nem lehet ezen érteni?? Eszkimók is nagy hidegben élnek, ahogy a finnek is.. Ők ezt szokták meg, az ő szervezetük bírja a hideget.

Nagyon sok turista kimondottan a hideget kedveli, és csakis olyan helyre mennek ahol hideg van.. Nem vagyunk egyformák..

2013. aug. 24. 19:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Én azt nem értem, hogy mínusz hatvan fokban, mi történik az ilyen épületekkel. A vezetékek nem fagynak szét? Ha kint ilyen az idő, akkor bent hogyan csinálnak 10-15-20 fokot, vagy egy négycsillagos szállodában is 0 fok alatti a belső hőmérséklet?
2013. aug. 24. 19:11
 3/9 A kérdező kommentje:
Egyébként Finnország nem olyan hideg, mert fűtik a tengeri áramlatok. Ott a téli átlaghőmérséklet nem -30, -40 fok, hanem -5, -15 fok
2013. aug. 24. 19:25
 4/9 anonim ***** válasza:
88%

Pont a hidegben nem mennek tönkre az épületek mint nincs semmi ami tönkretenné őket.

Van egy dokumentum film a címe: Élet az emberiség után.

Ott többször szó van arról hogy a hideg mennyire megóvja az épületeket. Van is Oroszországban egy bányaváros amit a 60-as években teljesen lezártak. Azóta nem él ott ember, de minden úgy áll mint a 60-as években..

Hogy ma hogy nem fagynak meg a vezetékek?? Egyszerű. Vastag falak vannak, jobb minőségű vezetékek vannak, mindenre jobban odafigyelnek az építkezés alatt.. Sehol nem spórolnak az anyaggal.

2013. aug. 24. 20:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azt a sorozatot ismerem, de még nem láttam, meg fogok majd nézni belőle pár részt.
2013. aug. 24. 22:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A hideget meglehet szokni, én vele születtem. Szibériában, Norilszk-ban láttam meg a napvilágot, itt az átlag hőmérséklet télen -35-40 fok körül volt, nyári hónapokba 10-12 fok. Mikor pluszba lépett a hőmérő, már lekerült a pulóver. Mikor magyarországra költöztem, emlékszem mutogattak rám mert 8-10 fokban pólóban mentem a városban. Nekem az már melegnek számított. Számomra ezt a 30-35 fokot nagyon nehéz volt megszokni, eleinte voltak nyarak mikor május végén visszamentem anyámékhoz Szibériába egészen szeptember végéig mert nem tudtam elviselni a meleget.
2013. aug. 28. 18:47
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Utolsó! Hozzád még lesz egy üzenetem! :)
2013. aug. 28. 20:21
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én tősgyökeres magyarként szintén nem bírom a meleget, Szibéria egyfajta otthonom...

De érdekes hogy a legtöbb magyar tényleg melegszerető, várja a tavaszt, stb, pedig csak a hőség jövetelét jelenti nekem, szóval nem vagyok úgy oda érte.

"Én azt nem értem, hogy mínusz hatvan fokban, mi történik az ilyen épületekkel. A vezetékek nem fagynak szét?"

Ez technikai kérdés, pl a mérnökök foglalkoznak evvel, de lehet hogy egy villanyszerelő is meg tudja oldani (sőt), hogyan kell hőségre vagy hidegre felkészülni, hogyan lehet építkezni stb.

Magyaroroszágon is van tél. Itt is volt már -30 fok is. És nézd meg még nem halt ki az élet. Szibériában más természetesen, az épületeket és a vezetékeket meg lehet oldani egyszerűen, fűtés is ugyanolyan ott mint itt. Sőt még a tüzet is "feltalálták" ott is. Egyáltalán nem megoldhatatlan. A gond inkább az szokott lenni ha szeles az idő, mert az tényleg fájni tud. De szélcsendes, azaz száraz időben a -40 is könnyedén elviselhető.

2013. szept. 2. 18:37
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Az is igaz hogy szokni kell és igazodni (a természethez). A 4 évszak (a hideg téllel és a forró nyárral együtt) meg áldásos önmagában. Csak kevesek születnek arra hogy egész életüket pl hidegben töltsék, most lehet furán hangzik de ez kiváltság is lehet. Régen (is) őrzőknek hívták az olyan embereket akik .. na de ezt most hagyjuk :)
2013. szept. 2. 18:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!