Faluszéli - inkább tanyasi - erdő közeli PANZIÓK, VENDÉGHÁZAK milyen vendég-bevonzó, vendég-marasztaló tevékenységeket, módszereket, ötletes trükköket tudnak használni, melyekkel nem csak nyaranta (plusz hétköznap is) tudnak vendégszámot növelni?
Milyen lehetőségeik vannak e fővárostól távol eső nyugat-magyarországi vendégházaknak, panzióknak melyekkel mind a vendégek számát, mind a vendég éjszakák mennyiségét növelni képesek?
Ahogy jártam az országot azt vettem észre, inkább a _tematikus_ panziók és kisebb-nagyobb hotelek azok, melyek érdekességük/különlegességük, vagyis szokatlan világot prezentáló hangulatuk (például afrikai, indonéz, mór, vagy barokk, vadnyugati stílusú) folytán vendégeket tudnak csábítani magukhoz, illetve a bevonzott vendégek éjszakáinak számát is növelni tudták.
A másik: finom, helyben sütött ételekkel és/vagy különleges étkekkel jobban meg tudnak telíteni egy-egy panziót. (Esetleg vendégházat is sikerülne? 😉)
De ezen a kettőn kívül - egyenlőre - másra nem gondolok. Ezért kérlek írjátok le, hogy milyen lehetőségek vannak újabb vendégeket bevonzani, és a már ott levő - vagy gyakorta visszajáró - vendégek éjszakáinak számát növelni?
Köszönöm, nagyon hasznos lesz a segítségetek!
Igazából szerintem először is a lokáció fontos: mi olyan helyre szeretünk menni, ahol van látni való.
Aztán rá lehet állni a wellness vonalra, de egy kis panzió nem tud rentábilisen olyan wellnesst üzemeltetni, mint egy nagyobb hogy.
Esetleg környékbeli munkások elszállásolára lehet ráállni, de az meg ugye ár függvénye.
Ki kell rakni a Zimmer Feri táblát meg beregisztrálni a Booking.com/Hotels.com szállásfoglaló rendszereibe. Ha valamit szarul csinálsz azt úgy is a fejedhez vágják majd az értékelésekben.
Ez a tematikus hülyeség nem tudom honnan jött - az összes ilyen szálláshely megbukik. A vendég nem azért megy, hogy a szállásadó bábozzon neki, hanem mert van a közelben valami ami érdekli és ár/érték arányban ez a szoba volt számára a legelfogadhatóbb. Ha egy szépen megőrzött műemléki jellegű épületről van szó az persze nem hátrány, de a valóságtól nagyon távoli álomvilágban él aki azt hiszi, hogy a helyben sütött ételekkel meg vadnyugati bárral fog bevonzani foglalásokat. A vendégek jó része ma már eleve nem is nagyon igényli a cateringet, az inkább a 100 €/fő/éj kategóriától tényező, de panzió ársávban jobb nem próbálkozni vele. Még kinyírsz valakit ha elsumákolod a HACCP-t.
Minél több helyen meg kell jelenni online. A vendégéjszakák növelése szerintem a jelen helyzetben kvázi esélytelen, az egész országban nagyon alacsony, még a Balatonnál is.
Visszamenni ugyanoda csak a szállás miatt szerintem alig valaki fog. Mi két helyre szoktunk visszamenni, Bakonybélre mert nagyon szép a környék és sokat lehet túrázni, illetve Szerencsre, mert a borkóstolás után muszáj aludni legalább egyet helyben.
Családon belül amikor kimondottan a szállás miatt választottak egy helyet: voltak állatok, lehetett ganézni, traktorral körbevitte őket a bácsi, kecskék, stb. A másik esetben az apartman S/M témájú volt :p.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!