Hogyan kell szaunázni? Hogyan vágjak bele?
Jövő héten megyek egy 3 napos wellness hétvégére egyedül.
Lesz 3 féle szauna, gőzkabin, zuhanydézsa, merülő, taposó medence meg egy csomó minden más is.
Ezeket hogyan kell használni? Mik a lépések, mire figyeljek?
Ha lesz szauna szeánsz, arra fel kell iratkozni? Hogy kell viselkedni?
Lepelt hogyan kell használni? Kell felé köpeny, amíg közlekedem a hotelben?
A telefont, belépőkártyát hova lehet tenni? Vagy mit csináljak velük?
A merülő medencébe meztelenül kell belemenni vagy fürdőruhába? Akkor vigyem magammal a fürdőruhámat is?
Előre is köszi, ha megválaszoljátok minden kérdésem. :)
Hova mész? Magyarország vagy külföld?
Itthon általában fürdőruhásak a szaunák.
Ha van szauna szeánsz, a legtöbb helyen a wellness recepción kell jelentkezni, ezt majd ott kérdezd meg.
A szaunalepedőt szintén ott tudod megkérdezni, 90%-ban fürdőruha nélkül lepedős, de volt olyan, hogy fürdőruhás volt.
Leveszed a fürdőruhát, bemész, leülsz és lélegzel. Figyelj a tartásodra, légzésre. Kb. 10-20 perc között lődd be, ha 80 fokos, tegyél rá vizet, kezdő szinten 90-95 fok szerintem bővel elég.
Ez nagyon szubjektív ki hogy bírja. 10-20 perc közé lődd be, vagánykodásért ne ájulj el, inkább menj ki.
Ha kijössz, hidegzuhany vagy dézsa. Én meztelenül nem szoktam a dézsába ülni, csak ha magamra borítós. A zuhanyt jobban kedvelem. Várj egy 10-20 percet, igyál vizet, kapcsolj ki. Lehet gyümölcslevet is inni, teát, de az alkoholt kerüld.
Ismételd meg 3x-4x ahogy jólesik.
Én a harmadik percben rosszul szoktam lenni, nem bírja a szívem, heves szívdobogás miatt olyankor ki kell jönnöm. 34 éves vagyok. Csak azért írtam le, hogy tudd, nem mindenki bírja (sokáig).
És még annyi, hogy ékszerek ne legyenek rajtad, mert nagyon fel tudnak forrósodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!