Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Ha foglaltam egy szállást,...

Ha foglaltam egy szállást, ahol csak Németül beszélnek, (Magyar nincs megadva)de én nem beszélek Németül, akkor hogy fogunk szót érteni?

Figyelt kérdés
aug. 14. 13:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%
Sehogy. Vagy próbálkozol angolul, vagy appel.
aug. 14. 13:35
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Megoldják, ne aggódj
aug. 14. 13:36
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Kézzel-lábbal, nemzetközi szavakkal, activityzve, online fordítóval.
aug. 14. 13:46
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Általában angol a második nyelv amit tanulnak német területeken.Az sem megy?

Legalább pár szó.

aug. 14. 13:48
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem üzleti tárgyalás lesz gondolom, hanem megkérdezik a neved, meg odaadják a kulcsot. Ha ennél több kell, akkor ott a Google fordító.
aug. 14. 13:49
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Guten Tag. Leider spreche ich nur Ungarisch. Ich komme aus Budapest. Ich habe ein Zimmer für zwei gebucht...

És ezt nyilván borzalmas kiejtéssel is adtam elő, és aki tanulta a nyelvet, nem így fejezné ki magát. De értették.

Vagy: Ich möchte zu Abend essen. Bitte schlagen Sie mir ein Gericht mit Schweinefleisch vor.

De sokszor a minimalista közléssel is elvoltam. Egyet ne tegyél: a nix dajcs nem jön be nekik. És azt sem, ha hangosan, és tagolva mondod magyarul, amit akarsz. Sajnos ez tipikus.

aug. 14. 14:18
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

6. vagyok. Az eleje valahogy lemaradt. Nem tudom hogyan. Na mindegy, nem írom újra. Szóval csak magyarul tudok, és egy kevés szöveget megtanulok. Több országban elvoltam ezzel.

Ha saját anyanyelvén köszönsz, és tudatod vele, hogy sajnos (!) csak magyarul tudsz, sokkal szívesebben segítenek, mintha csak magyarul szólnál.

aug. 14. 14:20
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Alapesetben odamégy, köszönsz és felmutatod a szállásfoglalásól kapott igazolást, ebböl egsyértelmü, hogy mit akarsz, ök meg kérik, hogy igazold a személyazonosságodat, és megmutatják a szobádat.

Ha valami problémás esetleg, akkor a google fordító segítségével elég egyszerüen lehet tisztázni.

aug. 14. 14:55
 9/15 A kérdező kommentje:
Angolul beszélek középfokon, folyékonyan. De ők csak németül. Mindegy, max leírom egy papírra google fordítóval, és azt átadom mikor megérkezek.
aug. 14. 15:13
 10/15 anonim ***** válasza:
80%
Nem tudom mennyire megbízhatók, de mikrofont használva írni sem kell. Elmondod magyarul, az meg németül/angolul
aug. 14. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!