Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Miért jó ez a booking.com-nak?

Miért jó ez a booking.com-nak?

Figyelt kérdés
Ezredszer futok bele abba, hogy az oldalon azt írják nem elérhető a szállás a nekem megfelelő időpontban. Mire felveszem a szálláshellyel közvetlenül a kapcsolatot, és kiderül, hogy nagyon is elérhető. Miért csinálja ezt állandóan a booking, mi hasznuk belőle?
aug. 10. 15:31
 1/6 anonim ***** válasza:
68%

Kérdezd meg a szállást.

De okés, mivel csak addig vagy nagylegény amig úgy általában kell okoskodni, segitek: a bookngra a szállásod teszi ki a helyeket, a booking csak egy közvetitő.

Ha nem találsz ott helyet, az azt jelenti hogy a szállásadód lusta. Vagy máshol, más feltételekkel árul éppen.

aug. 10. 15:37
 2/6 anonim ***** válasza:
91%

Semmi, a Booking mostanában kifejezetten sz@r.

Másrészt a szálláshelynek NEM a Booking tulajdonában vagy irányítása alatt vannak, csak szerződés alapján közvetíti a szabad helyeket. Az is lehet, hogy egy szálláson van mondjuk 4 apartman, de abból csak 2-t tesz fel a Bookingra (mondjuk mert a másik kettőt közvetlenül akarja kiadni, ugyanis a jutalék elég húzós).

De miért ott akarsz foglalni, ha közvetlenül is megvan a szálláshely elérhetősége?

aug. 10. 15:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ennek semmi köze a Booking.com-hoz. Az, hogy egy adott szállás melyik szállásfoglaló oldalon mennyi szabad szobát tesz közzé, az csak a szálláson múlik.
aug. 10. 15:48
 4/6 anonim ***** válasza:
34%

Én pont most nézek magamnak szállást.

Ugyanaz a hely, ugyanaz a nap, ugyanaz a szoba booking-on 23000, szallas.hu-n 19000+IFA (400 Ft)

Ráadásul a booking azt mutatja, hogy csak készpénz, a szallas.hu szerint SZÉP kártyát is elfogadnak.

Felhívtam a helyet, és a szallas.hu szerinti adatokat mondták ők is (nem mondtam meg nekik, hogy mit mutatnak az oldalak)

aug. 10. 15:52
 5/6 anonim ***** válasza:
88%
#4, A Booking külföldi (holland) központú cég, náluk csak az apróbetűs részbe tudod az oldal alján beíratni a SZÉP kártyát - mivel azt Magyarországon kívül nem ismerik. A Szállás.hu-n van lehetőség megjelölni (igaz, már az sem magyar, de ez a lehetőség legalább megmaradt).
aug. 10. 16:08
 6/6 anonim ***** válasza:
85%
Nem jó neki és nem is ő csinálja. A szálláshelyek csak bizonyos kontingenst ajánlanak fel nekik, mert ott kemény jutalákokat kell fizetni, így jobb, ha közvetlenül a szálláshelynél foglalsz.
aug. 11. 15:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!