Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Biztonságos Sharm El-Sheikh...

Biztonságos Sharm El-Sheikh -be menni?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 24. 13:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Most jöttem haza ugyan nem Sharmból, hanem Hurghadából, de annyi baj történt velem, hogy leégtem.

Menj, nyugodtan, nem lesz semmi bajod!

2023. ápr. 24. 18:46
 12/18 anonim ***** válasza:

10: nagyon informatív, de hosszú cikk. A releváns rész magyarul:

Vörös-tengeri üdülőhelyek támadásai (2016–2017)

Szerkesztés

Főbb cikkek: 2016-os Hurghada-támadás és 2017-es Hurghada-támadás

2016. január 8-án két feltételezett fegyveres közelharci fegyverrel és jelzőfáklyával felfegyverkezve érkezett a tengeren, és megrohamozta a Bella Vista Hotelt a Vörös-tengeren, Hurghadában, megkéselt két osztrák és egy svéd külföldi turistát.[95 ][96] (Az első jelentések tévesen állították, hogy az áldozatok egy német és egy dán állampolgárok voltak.[97]) Az egyik támadót, a 21 éves Mohammed Hassan Mohammed Mahfouz diákot a biztonsági személyzet megölte. A másik támadó megsérült.[98] Az Iraki és Levantei Iszlám Állam vállalta a felelősséget.[99]

2017. július 14-én Abdel-Rahman Shaaban, a Nílus-delta régió egykori egyetemi hallgatója egy nyilvános strandról a Vörös-tenger partján fekvő Hurghada két üdülőszállodai strandjára úszott, és megkéselt öt német és egy cseh turistát, akik mindegyike nő. két német nő. Egy cseh turista július 26-án klinikai halálban van, és egy nappal később egy kairói kórházban halt meg. Az elkövető azt kiabálta, hogy az egyiptomi szálloda személyzete, aki a második strandon elkövetett késelések után üldözőbe vett, "Maradjatok vissza, nem vagyok az egyiptomiak után". Ennek ellenére a szálloda személyzete üldözte és elfogta a támadót.[100][101]

2023. ápr. 24. 19:45
 13/18 anonim ***** válasza:
16 éve voltam Egyiptomban,akkor magyarok is áldozatul estek egy robbantásos merényletben.Hírekben szerintem nem is volt.Úgy emlékszem,hogy búvárok voltak.Nekem is volt egy kellemetlen élményem akkor,egyedűl búvárkodtam és az arab nem akart felengedni a hajóra.Azt hittem otthagy a tenger közepén.Mindig visszalökött amikor a hajóra akartam visszamászni.
2023. ápr. 26. 22:19
 14/18 Meton ***** válasza:
Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de állítom, hogy Egyiptom biztonságosabb, mint ha itthon maradnál. Eleve turistaként szent vagy és sérthetetlen. Ha valaki esetleg egy turistára támadna, a többi arab azonnal meglincselné. Aztán mindenhol fegyveres katonák vannak. Hurghada-ban még ez sincs, oda mehetsz, ahova akarsz. Arra vigyázz, ha tüntetést látsz, ne menj oda megnézni. Enyhén szólva nem életbiztosítás. Első sorban a főváros lehet veszélyes, de kerülni kell a csoportosulásokat. A turistákat mindenhol védik.
2023. máj. 1. 08:54
 15/18 anonim ***** válasza:

Aranykéz utca, gyilkosság egy belvárosi mekiven. Egy trabantos (?) lelőtt pesten egy kamionost.

Volt az a francia turista is, akit kinyírtak.

A szarházi Budaházy terrorakciókra készült...

2023. máj. 1. 09:20
 16/18 anonim ***** válasza:
Mi Hurghadán nyaraltunk,több atrocitás is ért minket az utcán.Utána nem is hagytuk el a szállodát.A szállodát is fegyveres őr védte és a fakulativ kirándulásokat is fegyveres katonák kisérték.Csak és kizárolag a turizmusból élnek,mert amúgy sivatag az egész ország,még vezetékes víz sincs.A csapvízzel még fogat mosni sem szabad,mert mehetsz is egyből az orvosiügyeletre.
2023. máj. 1. 17:42
 17/18 anonim ***** válasza:
Milyen attrocitás ért? Mi sötétben is sétáltunk kint, és a taxi taxi! meg my friend come to my shop-on kívül senki nem szólt hozzánk
2023. máj. 1. 23:03
 18/18 anonim válasza:
Biztonságosabb, mint egyes magyar városok!
2023. júl. 24. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!