Biztonságos Sharm El-Sheikh -be menni?
Most jöttem haza ugyan nem Sharmból, hanem Hurghadából, de annyi baj történt velem, hogy leégtem.
Menj, nyugodtan, nem lesz semmi bajod!
10: nagyon informatív, de hosszú cikk. A releváns rész magyarul:
Vörös-tengeri üdülőhelyek támadásai (2016–2017)
Szerkesztés
Főbb cikkek: 2016-os Hurghada-támadás és 2017-es Hurghada-támadás
2016. január 8-án két feltételezett fegyveres közelharci fegyverrel és jelzőfáklyával felfegyverkezve érkezett a tengeren, és megrohamozta a Bella Vista Hotelt a Vörös-tengeren, Hurghadában, megkéselt két osztrák és egy svéd külföldi turistát.[95 ][96] (Az első jelentések tévesen állították, hogy az áldozatok egy német és egy dán állampolgárok voltak.[97]) Az egyik támadót, a 21 éves Mohammed Hassan Mohammed Mahfouz diákot a biztonsági személyzet megölte. A másik támadó megsérült.[98] Az Iraki és Levantei Iszlám Állam vállalta a felelősséget.[99]
2017. július 14-én Abdel-Rahman Shaaban, a Nílus-delta régió egykori egyetemi hallgatója egy nyilvános strandról a Vörös-tenger partján fekvő Hurghada két üdülőszállodai strandjára úszott, és megkéselt öt német és egy cseh turistát, akik mindegyike nő. két német nő. Egy cseh turista július 26-án klinikai halálban van, és egy nappal később egy kairói kórházban halt meg. Az elkövető azt kiabálta, hogy az egyiptomi szálloda személyzete, aki a második strandon elkövetett késelések után üldözőbe vett, "Maradjatok vissza, nem vagyok az egyiptomiak után". Ennek ellenére a szálloda személyzete üldözte és elfogta a támadót.[100][101]
Aranykéz utca, gyilkosság egy belvárosi mekiven. Egy trabantos (?) lelőtt pesten egy kamionost.
Volt az a francia turista is, akit kinyírtak.
A szarházi Budaházy terrorakciókra készült...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!