Ti, hogy szoktatok spórolni?
nem spórolunk rajta.
A franc se akar lepukkant csótányos helyen nyaralni!
Jellemzően olcsó országokban utazom, idejét nem tudom, hogy mikor fizettem utoljára 10k/fő/éjnél többet szállásért. Kivételt képeznek Afrika gázabb részei, van, ahol a rossz szállás is drága, viszont muszáj olyan helyen foglalni, ahol legalább a taxiból kiszállva nem rabolnak ki, de ilyen országokba meg kevesen utaznak.
Akkor drágák a szállások, ha csúcsszezonban akar az ember népszerű helyekre utazni, főleg Európában meg Észak-Amerikában, ezt mindenki döntse el, hogy megéri-e neki. Én személy szerint nem szoktam a magyar 30 fokból olasz 34 fokba utazni, ha az ember nincs az iskolai nyári szünethez vagy leállásokhoz kötve, akkor azért majdnem mindent lehet optimalizálni.
Az ár nem minden, egyben kell nézni a képet. Mondom is a saját példám: kezdő backpacker koromban beugrottam, hogy húúúú ezaaaz 600 ft/éj hostelekben csövezni dejó olcsó, kaland! Na ebből az volt, hogy a szúette faágyakon recsegett a bogarak kitinpáncélja, a zuhanyzó olyan volt mint egy lepratelep, át kellett mennem egy másik hostelbe, persze a pénzt itt nem kaptam vissza, az új hostelbe átmenéssel kiesett idő, bosszúság, főszezonban eléggé kellett keresgélni a szabad helyet, és ott meg ugye ráfizettem.
Tanulság: ha valami nagyon olcsó, ár-érték arányban lehet, hogy a legrosszabb megoldás, mert a végén egy átköltözéssel drágábban jössz ki, mintha eleve egy picit drágább hostelt néztél volna ki (miheztartás végett, ez D-K-Ázsiában a 600 Ft helyett a 2000 Ft)
Az én tanácsom: egyetértek a kettessel, lemondható szállás és közben folyamatos monitorozás. Amire amúgy figyelni kell: közelség a belvároshoz, lehet-e sétálni (tömegközin lehet sokat spórolni), van-e reggeli (ez mondjuk egy Amszterdamban, New Yorkban, tehát a drága helyeken sokat tud számítani). Én átnézem a képeket is - faágy szóba se kerül, csak a fém, milyen a fürdőszoba és nagyon alaposan átolvasom az értékeléseket.
Mi történt azóta: nagyon jó hostelélményeket szereztem, soha nem volt semmi bajom.
A hotel egy más kérdés: ott viszont a szolgáltatást nézem és ha valamit ki akarok próbálni, akkor nem húzom a fogam, hanem rászánom a pénzt (pl. tematikus wellnesshotelek). Most Magyarországon is kicsit elhúztak az árak, így ezt érdemes lesz átgondolni mi lesz nyáron, de nagyon remélem, hogy hamarosan visszaáll az élet a régi kerékvágásba. Sokszor sokat nyom a latba, hogy neked mi a vágyad. Pl. Kanadában minden vágyam volt, hogy olyan hotelszobám legyen, hogy egész éjjel bámulhassam az ablakomból a Lópatkót. Bivalyos drága volt, de az volt szívem vágya, szóval spóroltam máson. Megérte? Nekem igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!