Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Egyéni utazásszervezés vagy...

Egyéni utazásszervezés vagy irodával? Mennyire bonyolult egyedül és mennyire biztos?

Figyelt kérdés

Eléggé vacillálunk. Amalfira mennénk, de nincs sok pénzünk, ezért gondoltuk, hogy egyedül szerveznénk, spóroljunk ezen is. Én középszinten beszélek angolul, párom sehogy.

Kinéztük a legolcsóbb szállást amit megfizetnénk, de úgy látom azok nem a központban vannak. Gyalologolni meg nem szívesen szeretnék 40 fokban. És akkor ez még csak Nápoly, Amalfira is el kéne jutni, fogalmunk sincs hogyan. Azt olvastam az olaszok nem is nagyon beszélnek angolul. Na tehát mindent leszervezni magunknak elég bonyolultnak tűnik. Más helyet ne alájnljatok, párom régi álma ez, sehol nem voltunk már nyaralni 3 éve, még itthon sem, kell a pénz. Ha ez nem jön össze, akkor megint maradunk a négy fal közt és majd jövőre akkor drágábban utazási irodával ugyanez a cél. Mit javasoltok? Köszönjük!

2022. júl. 19. 13:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Én meg egy Mercedest szeretnék.

Újat ás olcsót.

Pénzem az nincsen rá, de csak ezüst színű lehet.

2022. júl. 19. 17:44
 12/23 TappancsMancs ***** válasza:
Szinte kizárólag a tudomány kategóriában szoktam írni, ez kivételes, hogy most idenézegettem. De elképesztő a modortalanság a gyakorin. Lassan szennyoldal lesz belőle.
2022. júl. 19. 18:06
 13/23 TappancsMancs ***** válasza:
94%
Ja és kérdező! Az viszont valóban fontos, hogy nagyon kiszámolt pénzzel ne menjetek! Te tudod a költségvetéseteket, de az biztosan felejtős, hogy a napi fagyit is előre kiszámoljátok - például. Ha csak faragni akarsz a kiadásokon az rendben lenne.
2022. júl. 19. 18:38
 14/23 anonim ***** válasza:
Ha spórolósan akarod, nézd meg a YouTubebon 🌝
2022. júl. 20. 16:10
 15/23 anonim ***** válasza:
94%

Kedves Kérdező!

Amit TappancsMancs leírt mind teljesen igaz. Annyit tennék hozzá, hogy magának az útnak a megtervezése is élmény, legalábbis nekem az. Végiggondolni, hogyan utaztok oda, hol fogtok megszállni, mit fogtok megnézni, stb.

Én általában szoktam csinálni egy itinert, minden napra. Az utóbbi utazásoknál már az éttermek is fel vannak rá véve, ahol megállunk kajálni. Lányaim sokszor a kaját is kiválasztják a weben előre, amit rendelni fognak.

Ebben az a jó, hogy a helyszínen már nem kell improvizálni. Van egy terv, amit ha végigjárunk, akkor nem maradunk le semmiről, ami érdekel.Az utazási irodával szemben viszont óriási előnye, hogy mégis eltérhetünk tőle, ha valami érdekesebbet találunk a helyszínen.

Amalfi drága, ez igaz. De ha nem laktok ott, akkor ebből nem sokat fogtok észrevenni. A tömegközlekedés nem drágább, mint másutt, a gyorséttermek szintén ugyanannyiba kerülnek. Egy kávét, egy fagyit és egy ásványvizet pedig jellemzően mindenütt meg lehet fizetni.

A szállás kiválasztásánál az is szempont, hogy a szállástól hogyan éritek el az úticélokat! Lehet egy szállás nagyon olcsó, de ha már a pályaudvarig is másfél óra eljutni, ahonnét majd tovább fogtok utazni, akkor nem biztos, hogy megfelel a célnak.

A Google maps-ben is lehet tömegközlekedéssel tervezni az utazást. Pl. Nápoly->Amalfi reggel 9:00-s indulással: [link]

Ha már Google, a másik szuper dolog, amit kevesen használnak, az a Google translate mobiltelefonon. Azért jó, mert működik karakterfelismeréssel is! A Google translate-ban rá kell nyomni a fényképezőgépre, a szöveg felé kell irányítani, és lefordítva fogja megjeleníteni a szöveget.

2022. júl. 20. 16:50
 16/23 anonim ***** válasza:
1-5! Azok a 6k Ft-os jegyek csak a mesében és a hirdetésben annyi, valójában utószezonban sem lehet Európai helyekre elutazni retúr 40k alatt. Ebben nincs benne ha viszel egy 10kg bőröndöt. 6000ft-os odaútak vannak igen, de arra is rájönnek költségek, és a visszaút mindig drágább, olyan 30k alapdíj.
2022. júl. 30. 10:33
 17/23 anonim ***** válasza:
A "mese" ott van a légitársaság honlapján. Kár, hogy nem tudod megtalálni!
2022. júl. 30. 13:29
 18/23 anonim ***** válasza:
#17 ha te annyiért tudsz utazni, kérlek küldd el a foglalási igazolásod, képernyő rögzített is jó.
2022. júl. 31. 09:01
 19/23 anonim ***** válasza:
Képtelen vagy megnézni a wizzair honlapját / applikációját segítség nélkül?
2022. júl. 31. 13:08
 20/23 anonim ***** válasza:
Megnéztem már párszor, épp ezért írtam, hogy küld el a foglalásod, de látszik nem megy 😄.
2022. aug. 1. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!