Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a vendégem valóban üzleti úton érkezett-e?
Van erre kiskapu? Kikerülhetik a védettségi kártyát?
Teszem hozzá undorító és felháborító megkülönböztetés!!
Így van, a netről egy papírt kell kinyomtatni, kitölteni, aláírás, pecsét. A határőr ellenőrzi a helyszínen. (Magyarul: nem tudja ellenőrizi 5 perc alatt egy másik ország cégének dolgait. Kamu az egész.)
Ha belföldi utazásról van szó talán jobban tudod ellenőrizni, mint teszem az svédül.
A magyar érdekelne és a kiskapu :)
Ki hogyan ellenőrzi ezt?
Szerintem nagyjából elég az a nyomtatvány. Nem tudom, a végére mi van írva. Ha direkt kihangsúlyozzák, hogy büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozik arról, hogy a fenti adatok valósak, az a legjobb.
A lényeg: azzal, hogy a vendég nyilatkozik, át van tolva a felelősség őrá. Ha hazudik, akkor te a papírt mutatod, hogy téged is megtévesztett, te semmiről nem tehetsz. Viszont megbüntethetnek téged, ha a te viselkedésedből nyilvánvaló, hogy tudtad, hogy nem üzleti az út. Pl. jön egy fiatal pár, és valami nászutas kedvezményt vagy ajándékot kap tőled - mert egyébként mindannyian tudjátok, hogy nászútra jöttek. Vagy mondjuk apuka, anyuka, két kisgyerekkel. Hát ott se reális, hogy apuka és anyuka mindketten üzleti úton vannak.
Általában véve, ha férj és feleség van együtt, akkor szerintem kötekedhetnek az ellenőrök. Ha vállalkozók, akkor kimagyarázhatják, hogy a közös vállalkozás ügyeit intézik. Ha egyik alkalmazott, akkor ő minek van ott? Viszont te nem tudhatod, mit dolgoznak, úgyhogy emiatt szerintem téged nem bántanak. Ha ellenben kiskorú gyerek is van velük, akkor biztos bukó a dolog, mert az neked is fel kellett, hogy tűnjön.
Summa summarum: ha kiskorú (tanköteles) gyereket is hoznak, akkor csak védettségivel engedd őket foglalni. A többinél szerintem nagyjából hivatkozhatsz arra, hogy valótlan nyilatkozatot tett a vendéged, te mosod kezeidet.
Nyilatkoztasd, írasd vele alá, ez innentől kezdve az ő felelőssége.
Más papírokat nem köteles neked bemutatni, mert üzleti titokra is hivatkozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!