Debrecenben hova érdemes félrehúzódni, és autóban aludni?
Hála a nagyon értelmes törvénynek, mely értelmében este nyolctól reggel ötig tilos utcára lépni, és nincsenek szálláshelyek sem muszáj vagyok autóban aludni azokon a napokon, amikor vizsgáim lesznek. Messze van tőlem nagyon Debrecen, szóval arra gondoltam, hogy lemegyek autóval este nyolc előtt, és reggelig alszok pár órát, más megoldás nem nagyon van, mert sem busz, sem vonat nem közlekedik innen úgy, hogy beérjek reggel nyolcra, és hajnal öt előtt kéne indulnom ahhoz, hogy autóval is oda érjek.
Szóval hova érdemes elbújni az autóval, és aludni? Nyilván nem a rendőr kapitányság elé szeretnék menni, ahol észreveszik, hogy benne alszok, és jól meg is büntetnek, mert köztéren vagyok.
Van behajtási engedélyed pl az egyetem területére?? Az már mindjárt magánterület, ott nem is járkálhat a rendőr csak úgy. Mármint nem fogja azt nézni, hogy a sötétben az autóban alszik-e valaki.
Az a baj, hogy a kihalt utcákon is elmehet egy egy rendőr, amilyen szerencséje van az embernek pont le is buknál.
Nem tudnál esetleg pár éjszakára szobát kivenni?? Több városban van olyan, ahol pároknak pár órára adnak ki szobát. Ha lebeszélnéd, hogy pár napra kivennéd szerintem az is megoldható lenne.
Nem egyetemista vagyok. Ez egy esti képzés.
Az iskola területére én is gondoltam, ezt mindenképp megkérdezem majd.
Osztálytársaimat kérdeztem, és ők azt mondták, hogy jelenleg semmit nem adnak ki, szóval ezt felejtsem is el, de azért még megpróbálok addig szétnézni. Esetleg, ha van itt dereceni és az tud valami helyet, akkor várom akár privátban is a tippeket. Bármilyen információ ezzel kapcsolatban érdekel.
Egyetemista nem kap behajtást alapból, hanem venni lehet rendszámhoz kötve.
484/2020 Korm. rendelet
a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről
10. § (3) A szálláshelyen az üzleti, gazdasági, továbbá oktatási tevékenység céljából érkező személyek tartózkodása megengedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!