Ebben a szállodában már felnőttnek számítok?
Az arra vonatkozik, hogy 13 év felett az ellátás teljes árát fizetni kell.
17 évesen nem jelentkezhetsz, kiskorú vagy
Többször is volt rá precedens, hogy 18 éves korom előtt egymagam csekkoltam be szállodába, sosem volt ebből gond, szerintem sehol nem probléma.
Ez a "nem köthetsz szerződést" áljogismerő szöveg jól hangzik, de ezen elv mentén boltban sem vásárolhatna a gyerek, vagy moziba sem mehetne.
Előbbi esetben egy 3 milliós TV-t is kifizethet, miért ne szállhatna meg bárhol?!
Egyízben ugyanott nyaraltam az elvált apukámmal, mint ahova utána anyukám érkezett (Makarska), 2 nap differencia volt a két nyaralás között.
17 évesen és 43 naposan pedig már vezettem, sokat kirándultunk a barátaimmal, sok kispályás focitornára is elutaztunk, hülyén is nézett volna ki, ha valahol nem engednek foglalni...
Visszagondolva, még a fülemben cseng, ahogy mindenhol kiemelik, hogy IFA-t sem kell fizetnünk 18 alatt.
Ettől függetlenül a Kérdező által olvasott sorok valóban az árazásra vonatkoznak.
Lehet kötekedni meg nem elhinni meg “áljogi” szövegezni, de a kérdezőt szivatjátok meg.
Szállodai recepciós vagyok, kötelességünk ellenőrizni a vendégek iratait, minden esetben. Magyarul sec-perc alatt kiderül, ha valaki kiskorú és egyedül akar megszállni, ez nem a Reszkessetek, betörők. Amelyik szálloda engedi, az komoly büntetést kockáztat.
Imádom az ilyen: "Én 12 évesen körbeutaztam a világot és magamnak foglaltam szobát és béreltem autót." válaszokat.
Ahogy a 6., én is voltam szállodás. Igazolványt kértünk mindig.
Olyat idéztél, amit senki nem írt - ez nagyon gyenge vitakultúrára utal.
Egy 17 éves autót vezethet, bankkártyája lehet.
Ismétlem, soha nem volt ebből problémám anno.
Vállaljam névvel és konkrét helyekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!