Ha lefoglalom a szállást a booking.com on plusz pénzt kell fizetni a helyszínen?
10.000ft ot ír a booking 1 éjszakára
a lefoglalást bankártya nélkül is megtehetem de a helyszínen plusz fizetnem kell hogy lefoglaltam?
Vagy ez hogy van?
Annyit kell fizetned, amennyit a booking mutat euróban. Sok helyen van üdülőhelyi díj is, amit a szoba ára nem tartalmaz.
Amikor megnézed a foglalásod, akkor látni fogsz valami ilyesfélét, hogy ilyen és ilyen szoba, ilyen ellátással, 3 fő, 4 éjszaka 285 euró. üdülőhelyi díj 4x5 euró, összesen 2005 euró. Ennél többet nem kell fizetni.
A forint összeg nem számít, mert az adott napon esedékes középárfolyam alapján adja meg a booking.
A fizetéskor így az a 10 000 Ft lehet 17 500 is, ha szeretett főnökünk mond valami okosat, és 9600 is, ha csöndben marad. Az eurós ár nem változik, és a foglaláskor megadott érték a játékos. Ha később a szállásadó módosít rajta, neked akkor sem kell több eurót fizetned, de kevesebbet sem, ha csökkentette az árakat. Persze a vendég javára dönthet úgy, hogy ha levitte az árat, akkor neked is kevesebbért adja.
Euróba 28.40 eurót ír az olyam 9000ft
És akkor most fizetnék 15000ft ot?
Ha előre kell fizetni, és ma/napokban akkor most kell fizetned annyi eurót, amennyit a a booking.com ír. Mondom, a forint az csak nagyjából stimmel, a mai napon érvényes középárfolyamon. Nem tudom, melyik bank a mérvadó.
Az a lényeg, hogy te milyen úton-módon fizetsz. Az egyik banknál 324,95 Ft egy €, a másikban 336,12 Ft, a harmadikban 331,5 Ft.
A számlavezető bankod váltási kurzusa az, ami neked érdekes lehet.
Ha van euród bankban, akkor meg nem kell számolgatnod semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!