Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Lázas gyerekkel lehet utazni?

Lázas gyerekkel lehet utazni?

Figyelt kérdés

1 nap mulva utazunk 2 hétre, és ma reggelre belázasodott a 10 éves gyerekem. (39 fok) Fáj a torka is...

Messzire utazunk, 13 órás repülőút vár ránk. Mire készüljek? Azért felengednek minket, ugye? Utazott már valaki így?

2019. júl. 7. 07:05
 1/9 A kérdező kommentje:
Nyilván ma ügyeletre elviszem, hogy legyen nálunk gyógyszer, ha kell antibiotikum.
2019. júl. 7. 07:06
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Elvileg nincs akadálya annak, hogy repüljetek, azaz felengednek a repülöre, de egyrészt a gyereknek sem tesz jót, másrészt ha rosszabbul van, akkor hogy viszed orvoshoz, harmadszor meg az utasokat is összefertözi - szóval szerintem nagyfokú ostobaság lenne.
2019. júl. 7. 07:39
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen.. ezt én is pontosan így gondolom.

De akkor most felezzük meg a családot és én maradjak itthon a gyerekke, a férjem meg menjen a másikkal a vilag másik végére? Fél éve lefoglalt nyaralás....

Egyébként a fiam minden apróbb betegségre lázzal reagál. Jókedéjű, de lázas

2019. júl. 7. 07:49
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem várd meg az orvos mit mond, milyen betegsége van. Ha csak egy egyszerű megfázásos torokgyulladás, akkor én elvinném. De pl a férjem már ennyivel sem utaztatná a gyereket. Szóval ezt mindenki máshogy ítéli meg. Én adnám neki a lázcsillapítót, ha pedig amúgy is jókedvű, akkor úgysem veszi észre senki. Ha viszont azt mondja az orvos, hogy súlyosabb a betegség mondjuk valami komolyabb járványos, akkor nem vinném, de csak nem az ilyenkor.
2019. júl. 7. 08:18
 5/9 anonim ***** válasza:
92%

Itt sokkal több mindent kell mérlegelni.

Kérdés hova utaztok ott milyen az egészségügyi ellátás. Habár ezt utazás elött is végig gondolja az ember, de ha már van egy lehetséges betegség akkor azt ott hogyan tudják gyógyítani. Mennyibe fog fájni, ha ott orvoshoz kell vinned...

A másik mi is lehet a baja, egy egyszerü vírus vagy egy bakteriális fertözés? Mennyire nyomott a gyerek?

Mi pár éve csak a kanári szigetekre indultunk. Hajnalban indult volna a gép, elötte este a férjem elvitte a csomagokat a reptérre(korai check-in), majd mikor épp a szomszédoktól bucsuzkodtunk este a 3 évesem körbe hányta a lakásukat... Èjszaka közepére már állandóan hányt, de szerencsére ivott is rendesen és láza nem volt. Èjszaka bevittem az ügyeletre, és ök azt mondták, hogy nem bakteriális és ez egy egyszerü vírus fertözés, kiszáradás nincsen. Ekkor megnéztem mennyibe kerülne egy nappal késöbbre a repjegy nekünk kettönknek, és így hajnalban a párom indult csak el a nagyobbik gyerekkel. Kisebbik egy teljes napot végig aludt és másnap kipihenten indultunk utánnuk és már semmi baja sem volt...

A biztosító pedig utánna kifizette a repjegyünket.

Kérdés mit fedez a biztosításotok, de ahhoz mindenképpen kell orvosi igazolás.

2019. júl. 7. 08:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Utólag könnyű okosnak lenni, de az ilyen esetek miatt célszerű olyan utasbiztosítást kötni, amely vonatkozik a betegség miatti lemondásra is. Érdemes megnézni, nincs-e ilyen passzusa a ti utasbiztosításotoknak.
2019. júl. 7. 09:09
 7/9 anonim ***** válasza:
9%
39 fokos láz nagyon magas, én nem tenném ki a gyereket egy 13 órás útnak így. Egy 13 órás repülés egyébként is kínszenvedés ráadásul a körülmények is elég rosszak (légnyomás, páratartalom) akik nem fogják segíteni a gyógyulását, sőt lehet sokkal rosszabb állapotba kerül. Nagyszülőnél nem tudjátok itt hagyni?
2019. júl. 7. 09:42
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a gyerek érdeke az első. Kit érdekel a nyaralás ha rosszul van. Persze ha a doki azt mondja hogy semmi komoly meg látványosan jobban van és nem valami elmaradott trópusi helyre megyünk akkor esetleg meggondolnám a dolgot de úgy is valószínűbb hogy inkább otthon maradnék mert mi van ha a doki elnéz valamit és 13 óra az elég hosszú idő. Ha csak valami Európán belüli kiruccanás akkor az még oké lenne.
2019. júl. 7. 10:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Hogy van a gyermek? Tudtatok végül utazni?
2019. júl. 15. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!