Mitől van az a borzasztó érzés felszálláskor?
Hullámvasúton ugyanez van: amikor lefelé száguld a kocsi, túl könnyűnek érzed magad, a "hasad fenmmarad a levegőben", és olyan, mintha kirepülnél az ülésből, mert az eltűnt alólad.
Amikor pedig újra felfelé szalad az emelkedőre, szinte belepréselődsz az ülésbe.
A repülésnél a felszállás ad erősebb érzetet, majd nagyobb szögben emelkedik a gép, mint leszálláskor süllyed. Bár utaztam már egész kicsi géppel, ami gyakran veszített nagyobb magasságokat a levegőben (nem zuhant, csak a süllyedést gyakorolták) - na akkor liftezett a gyomrom rendesen.
Köszi a válaszokat hullámvasutazni nem szoktam földhözragadt vagyok, ezért is csak most repültem először:)
De másoknak nem ilyen rossz érzés? Nekem nagyon nagyon rossz volt.
Úgy értem kell e aggódnom emiatt vagy normális ez az érzés hogy menten kimegy a fejemből minden vér?,
Mint az ájulások előtti egy másodperc..
Eleinte tényleg szörnyű, de hozzá lehet szokni. A budapesti hullámvasúton van (vagy volt?) egy fékezőember, akinek feladata lassítani itt-ott a szerelvényt.
Amíg az utasok nagy része sikoltozik és élvezi, neki hihetetlenül unalmas lehet nap mint nap ott körözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!