Hogyan működik a KLM-nél?
KLM esetében egyébként ingyenes a repülőtéri utasfelvétel is, a kapott visszaigazolást kinyomtatva vidd magaddal a repülőtérre, és megkapod a beszállókártyákat. Ha online csekkolsz akkor vagy mobil appon mutatod be a beszállókártyát vagy letöltöd és kinyomtatod. Én 100% hogy ki is nyomtatnám, bármikor meghibásodhat a telefon ami eléggé kellemetlen.
Ülőhelyet előre díj ellenében foglalhatsz, az utasfelvétel során kijelööl számodra díjmentesen egyet a rendszer. Ha nem tetszik és még vannak szabad helyek változtathatsz. Ha reptéren csekolsz is kérheted h ablak/folyosó mellett ülj, ha lesz úgy hely biztosan úgy adják.
"Az ülés foglalás hogyan működik? Ha én nem foglalok ülést, akkor az kapom, ami szabad vagy nem lesz hely és baszhatom a 250.000 ft-ot?" - termeszetesen ilyen nem fordul elo, hogy kifizeted a jegyet es ha nincs ulesed akkor uszott a penz. Olyan van, hogy tulfoglalas van a gepen, ilyenkor felajanlja a legitarsasag, hogy atraknak egy maskor indulo gepre vagy visszaadjak a penzed. De ez ritkan fordul elo, ne aggodj.
A legitarsasagok ugy mukodnek, hogy az ulesek kb. 80-90%-at kozzeteszik, hogy az emberek valasszanak online helyet maguknak (amiert altalaban fizetnek is), es a maradek uleseket fentartjak es azokat csak a repteren osztjak ki az utasok kozott. Erre azert van szukseg, mert ha az utasok kozott vannak kisgyerekesek vagy mozgaskorlatozottak, ezeket az uleseket ott a repteren osztjak ki ezen utasoknak.
En mikor fiatalabb voltam sosem valasztottam magamnak elore szeket, mindig a repteren kertem es csak annyi volt a kikotesem, hogy ablak melle legyen, es mindig kaptam is helyet ablak melle, de elofordult hogy kozvetlen a wc elotti szeket kaptam meg, aminek nem megy hatra teljesen a tamlaja, vagy pont a konyha mellett kaptam ablak melle helyet, ami nagyon zajos volt mert a stewiek ott zsizsegtek mindig a konyhaban.
Idosebb vagyok ezert ha hosszu utra megyek, a kenyelem miatt mindig veszek magamnak szeket oda ahova en szeretnem.
A jaratszam alapjan itt meg tudod nezni, hogy milyen a szekleosztasa a gepnek amivel repulni fogsz:
www.seatguru.com Beirod a legitarsasag nevet kivalasztod a datumot majd a jaratszamot beirod es megmutatja a gepet.
A BUD AMS jaraton talan mindegy hol ulsz, mert kibirod azt a 2-3 orat, de a AMS GIG jaraton lehet hogy erdemesebb lesz fiztened, hogy tutti jo helyed legyen, mert keserves lenne egy olyan szek, aminek nem megy hatra a tamlaja vagy egy olyan ablak melleti szek, ahol hianyzik az ablak :S
Jo utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!