Törökorszagba rendszeresen utazok el tudnatok ezt magyarazni (90 nap 180 napon belül)?
Amikor menni szeretnel, akkor eldontod ugye, hogy pl. februar 10-17-eig szeretnel menni. Ekkor a februar 17-etol visszaszamolsz 180 napot. Kapsz egy x datumot es ezen x datum es a februar 17. között megszamolod, hany napot voltal ott. Ha pl. 40 napot, akkor meg 50 nap maradt a vizumodban.
Mindig alaposan szamolj, mert a buntetes nagyon magas, es ha epp nincs nalad annyi penz a hataron, akkor elengednek ugyan, de 5 evre kitiltasra kerül az illeto automatikusan.
Azert is voltam megzavarodva mert a török e visa oldalon azt irtak hogy a 180 napos periodus az elsö belepestöl kezdödik es ezert nem ertettem ezt a visszafele szamolast
(Hungary: Official and Ordinary passport holders are exempted from visa for their travels up to 90 days within 180 days reckoned from the date of first entry.)
Hát mert ha az első belépés szeptember 24, akkor ha jól számolom, március 23-ig tart a 180 nap. Ez alatt ne legyen több 90 napnál azzal a 10 nappal együtt se, amit ott töltöttél (tehát még 80-at tölthetsz ott addig, bár erre már idő is alig lenne :)
Ha viszont január 10-én kimész két hétre, aztán áprilisban akarsz megint, addigra szeptember óta letelt a 180 nap, tehát az már nem számít bele. Innentől az "első belépés dátuma" január 10, és július 9-ig nem szabad átlépned a 90-et.
Nem olyan extrém összeg amúgy a vízumtúllépés, napi 1 dollárt írnak itt: [link] ("revised January 2019" :D tehát már a legfrissebb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!