Feladott poggyászba vihetek repülővel pálinkát?
Én majdnem mindig viszek, ajándékba, "dezinficiálásra".
A múlt hónapban, Európán kívülre, két ilyen csomagocskát is tartalmazott a feladott poggyászom.
Soha sem sérült meg, nem lett alkoholillatú a ruha. Csak jól kell becsomagolni. Erre találták ki, többek között a buborékfóliát. Az alaposan becsomagolt üveget, pedig a ruhák közé, a bőrönd közepére kell tenni. Akkor nem sérül meg a bőrönd dobálásakor.
A duty free-be csak akkor vásárolj, ha van, sok fölösleges pénzed. Nagyon drága!
Ha a duty freeben vásárolja, az mitől lesz kevésbé törékeny?
Arról nem beszélve, hogy ott valódi pálinkát nem igen találni!
Ahogy az utolsó írja, én is így csinálom. Törölközőbe betekerem, ruhák közé teszem, a húzós bőrönd kihúzható "fülét" pedig lekötöm kötegelővel, ugyanis ha nem teszed, akkor azzal fogják lendíteni a bőröndöd!
A fedélzetre nem lehet folyadékot felvinni, kézipoggyászba nem, poggyászba viszont lehet!
Én mindig viszek---igaz műanyagba, de ha odaérek a célállomáshoz, mindjárt áttöltöm üvegbe. Volt, hogy 3-4 litert is vittem. Cuba, USA, Kanári ec. középre rakom, és jól betekerem a vitt ruhákkal. (bubi fólia is jó) Igazi, itthoni házi - gyümölcspálinka. Egyik ismerősöm csak pálinkát vitt 3x5 literes kanniszterbe - persze lekapcsolták a Lisztferencen.... de amikor visszajött---visszakapta. (ő kétlaki - , csak keresztelőre vitte volna az unoka partyjára :-) ) de rendesek voltak vele a
fináncok :-) semmi büntetés (elég jól játszotta a hülyét) :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!