Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Hány órával a repülő idulás...

Hány órával a repülő idulás előtt kell a reptérre érkezni?

Figyelt kérdés

Két táskát vinnék magammal, az erre vonatkozó díjat már kifizettem (az egyik ingyen volt, a másikra kellett) viszont mennyivel hamarabb kell érkezni (úgymond ,,becsekkolni'' hogy erre ne kelljen fizetni?) 2 órával az indulás előtt? vagy elég ha fél órával az indulás előtt odaesek?

bocsi még sose utaztam, azt se teljesen értem, hogy mit kérdezek, de köszi mindenkinek aki próbál segíteni

2018. okt. 24. 14:56
 1/7 A kérdező kommentje:
vagyis értem, hoyg mit kérdezek, de ez a ,,check-in'' bezavar, mi értelme online becheckolni, ha ott úgy is lemerik hogy megfelel-e a súlyszabályzatnak (ami 10-20kg stb)
2018. okt. 24. 14:57
 2/7 anonim ***** válasza:

Az, hogy kell-e fizetni egy táskáért, az nem attól függ, hogy mikor érsz oda, hanem attól, hogy a mérete, súlya nem haladja-e meg az adott légitársaság által megadott méreteket. Semmiképpen nem jó, ha indulás előtt fél órával érsz oda, ugyanis nemrég olvastam, hogy van olyan légitársaság, aki indulás előtt 40 perccel zárja a kapukat - onnantól már nem tudsz bejutni a repülőre.

Általában azt szokták javasolni, hogy indulás előtt 2 órával érj ki a reptérre - akkor azért minden belefér: becsekkolás, "motozás" :D, stb.

Nekünk pl. a barcelonai reptéren még a cipőt is levetették az összes utassal a vizsgálatkor.

2018. okt. 24. 15:02
 3/7 anonim ***** válasza:
53%
Jó most egy valamit kell eldönteni. Fenn akarsz lenni azon a gépen vagy tökmindegy. Ha utóbbi kimehetsz 10 perccel indulás előtt is. Vagy ki se menj. Ha viszont biztos fenn akarsz lenni akkor 2-3 órával előtte legyél kint.
2018. okt. 24. 15:25
 4/7 A kérdező kommentje:
akkor tényleg órákkal előtte ott kell lenni :o nem gondoltam, hogy akár 3 órával is előtte. köszi a tippet, hát nyilván rajta akarok lenni, de azt gondoltam hogy rugalmasan vannak ezek
2018. okt. 24. 15:35
 5/7 anonim ***** válasza:
35%

Nem tudom, melyik repülötérröl mész. Nálunk (JFK) az a szabály, hogy 2 óra belföldi és 3 óra nemzetközi járatnál. Attól is függ, mikor kezdödik a beszállás. Nemzetközi járat esetében 50-60 perccel az indulás elött elkezdik a beszállítást. A kaput pedig 15 perccel az indulás elött bezárják. Gyakran csak a TSA sorban kell 1 óra. És onnan még 5-20 perc a kapu.

Szóval, ök nem veszik szigorúan, mert a túlfoglalás miatt tök mindegy, ott vagy-e. Neked érdeked, hogy idöben ott legyél.

2018. okt. 24. 15:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi mindig a londoni heathrow reptérre megyünk ha messze utazunk. Mi inkább kint vagyunk 4 órával korábban, mint, hogy lekéssük a gépet. Eltudjuk ott is tölteni ezt a pár órát. Beülünk egy étterembe, boltokat nézegetünk, kávézgatunk stb.

Inkább ott várj.

2018. okt. 24. 17:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Hajnal 6kor indul a gép, nem nagyon fogok tudni ettermezgetni :( de egyébként hamar megyek, 9kor indulok innen Bpről. Bécsből indul..
2018. okt. 24. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!