Repülő indulása előtt mennyivel érdemes a reptérre menni?
Nem. De ha meg kell kérdezned, hogy hány órával előtte kell kimenni, az arra utal, hogy még nem repültél, vagy nem repültél sokat. És ilyenkor célszerű biztosra menni, mert nincs annál rosszabb dolog, mint 5 perccel lekésni az indulást.
Maga a biztonsági procedúra 2-3 perc, de hosszú sorban állás előzheti meg. Check-innél vagy a csomagleadásnál is van, hogy sorba kell állni stb. Vagy az odaúton dugóba kerülsz, ami mindegy, ha úgy lőtted be, hogy 2 órával előbb érjél ki, de nem az, ha csak 1 órával indulás előtt akartál megérkezni.
Szerintem a 2 óra a minimum.
Vagy mondjuk Budapesten talán elég a 2 óra, de egy nagyobb repülőtéren ahol szinte kilómétereket kell gyalogolnod és millióan vannak, akkor inkább 3 óra.
A kapu nyitás, vagy is a gépbe beszállás függ a gép nagyságától is de az 80-40 perccel az indulás elött kezdödik. A kapu zárás kb 15 perccel a felszállás elött van.
A kérdés, hogy mennyi csomaggal utazol, ha van feladandó, megcsináltad-e a check-in-t, és mennyien lesznek az átvizsgáláskor.
Èn pont a tavasszal mérgelödtem, mert kislányommal utaztam feladnadó koffer nélkül. Ès kimentünk 2 órával elöbb. Egyböl mentünk befele, és az elsöbbségi átvizsgáláson kb 20 nyugdíjast elöztettek be a gyerekesek elött. A sima részen gyorsabb volt mint az elsöbbségiben. 1 órát vártunk oitt sok sok kisgyerekes meddigre a sok nyugdíjast átvizsgálták mert mindenük csipogott, és nem értették miért kellett levetközniük stb...
Pont kapunyitásra értünk oda, habár én mindig utolsónak ülök be a gyerekekkel, mert akkor nem kell annyit öcsürügniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!