Repülő indulása előtt mennyivel érdemes a reptérre menni?
Ez sok mindentől függ: hova repülsz, honnan repülsz, feladsz-e csomagod, az adott reptéren online bejelentkezés lehetséges-e, mennyire ügyesen vagy csomagolva.
Én a vancouveri reptéren úgy 90 percet szoktam hagyni, de ha nincs csomagom, 60 is bőven elég, általában reptérajtótól kapuig 35 perc viszont én nem állok sorba sem a security-hoz sem a határátlépéshez.
A pesti reptéren Schengenbe menet, ha van feladott csomag akkor 90 a minimum, ha nincs akkor 60 itt is elég, éppen hogy, bár a check in iszonyú ostobán van megszervezve és évezredekig tart. Schengenen kívülre tartva ráteszünk még fél órát, csak a biztonság kedvéért. Szóval, két óra, sajnos.
Heathrow T5 két óra minimum, ott nem lehet viccelni, a security-nál mindig annyian vannak, hogy szakállat növesztesz mire valami történik. T2 sokkal békésebb ott már úsztam meg 60 perccel de azt azért csak nem kéne :)
Gatwick rohadt egy hely, valami fitnessz mániás barom építhette mert rengeteget kell gyalogolni (Heathrow-n is előfordul de Gatwick viszi a pálmát). Másfél óra lehet elég, kézipoggyászt okosan kell tervezni, ez nem az a reptér, ahova közepesen nehéz hátizsákkal, érdemes menni.
Amerikába tartó gép bárhonnan, két óra vagy inkább három, mert szeretnek papírmunkával szórakozni, kiemelnek embereket plusz security-re ilyesféle. Arlanda kivétel, baromira meg van szervezve, ott amerikai géphez is ki mernék menni 90 perccel előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!