Lehetek pilóta ezzel a magassággal?
Menj ki a hozzad legkozelebbi repterre es kerj meg valakit, hogy beulhess a kis Cessna 172 fulkejebe. Ha feltekered az ulest max magassagra, eleri a labad a pedalokat? Mert ha igen, akkor semmi akadalya, de ha a labad csak ugy eri el a pedalokat, hogy a szek teljesen le van eresztve, de ugy viszont nem latsz ki a muszerfal felett, akkor sajnos nem :(
Tovabbi rossz hir, hogy sajnos nehany legitarsasag kozzeteszi a min/max magassagot es a Cathay-nal peldaul 160 cm a limit, a Szingapurnal pedig 163... a tobbire te is ra tudsz keresni "xy airline minimum height restriction"... xy helyere talalomra irj be legitarsasag nevet.
Tudod, a legikozlekedes nyelve az angol, szoval ha nem is lesz beloled pilota, a nyelvtudas nagyon hasznos ;)
De probalkozhatsz kis LSA (light sport aircraft) gepekkel, azoknak altalaban kisebb a fulkejuk mint a Cessnanak.
Én is pilóta akarok lenni... szerintem amúgy lehetsz pilóta ezzel a magassággal.
16F
"szerintem amúgy lehetsz pilóta ezzel a magassággal." de az hogy "szerintem", az itt nem jelent semmit, mert az csak a te kis sajat (megalapozatlan) velemenyed.
Ha hiteles valaszt akarsz adni, akkor ahhoz nem eleg, hgy "szerintem".
Minimum:
- van valami temaba vago kepzettseged (pl. pilota vagy)... esetleg
- van kozvetlen ismerosod (anyu, apu, teso), aki elo bizonyitek az allitasod megerositesere (anyu pl. pilota es csak 156 centi magas)... vagy
- vagod az angolt annyira, hogy utana tudj nezni a kulonbozo legitarsasagok oldalan (mint ahogy masok tettek)
Nem szamit hogy mit gondolsz, nem szamit hogy "szerintem". Az szamit, hogy az illeto labai elerjek a pedalokat olyan ulesmagassag mellett, hogy meg kenyelmesen kilatnak a szelvedon. En 173 centi magas vagyok es pilota. Vannak bizonyos manoverek, amikor az egyik pedalt akadasig be kell tolni, amire igencsak ra kell "fekudni". Ha egy ilyen manover alatt a kerdezo eltunik a muszerfal mogott, akkor nem lesz belole hivatasos pilota! :(
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Tudok angolul, és utána is néztem, viszont nem minden légitársaság oldalán találtam választ a kérdésemre, de úgy tűnik sajnos, hogy nem lesz belőlem pilóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!