Át lehet menni Oroszországból Alaszkába?
Amikor a páromnak mondtam, hogy nincs is olyan messze a kettő egymástól, kiakadt.
Azt mondta a kettő között van egy egész Óceán és semmi közük egymáshoz. Muttam neki atlaszt, muatta a széltében kilapított Földön, hogy az egyik a világ bal végén van, a másik pedig a jobbon.
(Még most sem értem)
Muatott "Földgömböt", arra is azt mondta hiába látok a kettő között alig pár millimétert az egy egész Óceán valójában.
Zárójelben:
Mindenki másban hisz. Én abban, hogy a Föld geoid.
Vagyis felülről lapított.
(Csak számomra jelenti a geoid ezt, mielőtt valaki bele köt, így tudom elképzelni és kész.)
Semmilyen szabályos gömbfölddel semmilyen módon nem értek egyet.
Ha ezt is nézzük, nem csak azt, ami a szokásos hajtogatás, hogy Földgömb a lakhelyünk.
Akkor is mondhatjuk azt, hogy a két földrészt szinte semmi nem választja el.
Nem tudom, hogy most én nézzem őt végtelenül hülyének vagy én vagyok a sík buta.
(Lehet rossz témába tettem. Ezzel se törődjön senki. A kérdés a lényeg)
Jobban hangozna, ha azt írtam volna, hogy úgy gondolom lapos a Föld? A hitem a bennem megfogalmazódott (geoid) jelentésében van, amit zárójelben írtam.
Ha máshogy írtam volna egy lapos korongot képzeltek el, aminek még a széléről is le lehet esni.
Ha érdekel a legújabb elméletem, (alá is tudom támasztani.) Szólj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!