Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Át lehet menni Oroszországból...

Át lehet menni Oroszországból Alaszkába?

Figyelt kérdés

Amikor a páromnak mondtam, hogy nincs is olyan messze a kettő egymástól, kiakadt.

Azt mondta a kettő között van egy egész Óceán és semmi közük egymáshoz. Muttam neki atlaszt, muatta a széltében kilapított Földön, hogy az egyik a világ bal végén van, a másik pedig a jobbon.

(Még most sem értem)

Muatott "Földgömböt", arra is azt mondta hiába látok a kettő között alig pár millimétert az egy egész Óceán valójában.

Zárójelben:

Mindenki másban hisz. Én abban, hogy a Föld geoid.

Vagyis felülről lapított.

(Csak számomra jelenti a geoid ezt, mielőtt valaki bele köt, így tudom elképzelni és kész.)

Semmilyen szabályos gömbfölddel semmilyen módon nem értek egyet.

Ha ezt is nézzük, nem csak azt, ami a szokásos hajtogatás, hogy Földgömb a lakhelyünk.

Akkor is mondhatjuk azt, hogy a két földrészt szinte semmi nem választja el.

Nem tudom, hogy most én nézzem őt végtelenül hülyének vagy én vagyok a sík buta.

(Lehet rossz témába tettem. Ezzel se törődjön senki. A kérdés a lényeg)

2017. dec. 31. 19:41
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Egyetemista, jó agya van csak erről maradt le :D
2018. jan. 3. 08:54
 12/14 A kérdező kommentje:

Jobban hangozna, ha azt írtam volna, hogy úgy gondolom lapos a Föld? A hitem a bennem megfogalmazódott (geoid) jelentésében van, amit zárójelben írtam.

Ha máshogy írtam volna egy lapos korongot képzeltek el, aminek még a széléről is le lehet esni.

Ha érdekel a legújabb elméletem, (alá is tudom támasztani.) Szólj.

2018. jan. 3. 09:23
 13/14 anonim válasza:
Nincs értelme alagútnak, mert az autóutak minősége mind a két oldalon borzalmas lenne, ha egyáltalán van. Ráadásul folyamatos hóviharok miatt képtelenség lenne rajta közlekedni. Nem véletlenül kisrepülővel járkálnak mind az alaszkai mind az orosz oldalon. Nem fognak alagutat építeni oda soha épp emiatt, ez nem a Csalagút. Legfeljebb műszaki dolgoknak, olaj, villany, internet stb.
2018. márc. 30. 17:41
 14/14 A kérdező kommentje:
Hmm...:)
2018. márc. 31. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!