Át lehet menni Oroszországból Alaszkába?
Amikor a páromnak mondtam, hogy nincs is olyan messze a kettő egymástól, kiakadt.
Azt mondta a kettő között van egy egész Óceán és semmi közük egymáshoz. Muttam neki atlaszt, muatta a széltében kilapított Földön, hogy az egyik a világ bal végén van, a másik pedig a jobbon.
(Még most sem értem)
Muatott "Földgömböt", arra is azt mondta hiába látok a kettő között alig pár millimétert az egy egész Óceán valójában.
Zárójelben:
Mindenki másban hisz. Én abban, hogy a Föld geoid.
Vagyis felülről lapított.
(Csak számomra jelenti a geoid ezt, mielőtt valaki bele köt, így tudom elképzelni és kész.)
Semmilyen szabályos gömbfölddel semmilyen módon nem értek egyet.
Ha ezt is nézzük, nem csak azt, ami a szokásos hajtogatás, hogy Földgömb a lakhelyünk.
Akkor is mondhatjuk azt, hogy a két földrészt szinte semmi nem választja el.
Nem tudom, hogy most én nézzem őt végtelenül hülyének vagy én vagyok a sík buta.
(Lehet rossz témába tettem. Ezzel se törődjön senki. A kérdés a lényeg)
Azért az, hogy át lehet menni, nem teljesen igaz. Van/volt szó egy alagút építéséről, de az leginkább gáz és olajvezetékekhez és nem pedig arra, hogy pl valaki autóval át tudjon menni. Keress rá a Bering szorosra.
(Ázsia legkeletibb pontja és Amerika legnyugatibb pontja között mindössze 85 km a távolság.)
"Mindenki másban hisz. Én abban, hogy a Föld geoid.
Vagyis felülről lapított. "
A világűrben a "felülről" értelmetlen fogalom.
Mihez képest felülről lapított a Föld?
De az alapkérdést sem értem?
Mi az hogy át lehet-e menni? A Föld bármely pontjáról el lehet jutni bármely másik pontjára. Hajóval, repülővel át lehet menni. Gyalog nem. Úszva elég reménytelen próbálkozás.
Azért óceánnak túlzás nevezni, a Bering-szoros választja el egymástól a két kontinenst, ami 85 km széles.
Te magánemberként persze át tudsz repülni Oroszországból Alaszkába, de komp vagy ilyesmi nincs.
Illetve érdekességképp mondom hogy a Google szerint kettő emberről tudunk aki a befagyott szoroson átkelt, de az egyik esetben napokat töltött félholtan egy úszó jégdarabon az illető, mire a jégdarab a partra sodródott. Persze egyik ország hatósága sem díjazná ezt a fajta határátkelést...
#5 Tedd fel máshogy a kérdést :D Ez jutott eszembe először. Úgy értem valójában mennyire nehéz átkelni rajta, de a lényeg az volt, hogy nincsenek messze egymástól.
Köszönöm a válaszokat.
nem tudom mennyire megy az angol de itt irnak rola:
a lenyeg, hogy legalisan nem lehet atkelni, meg akkor sem, amikor befagy es atsetalhatsz a jegen (de ez ritkan fordul elo, marmint hogy teljesen befagyjon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!