Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Át lehet menni Oroszországból...

Át lehet menni Oroszországból Alaszkába?

Figyelt kérdés

Amikor a páromnak mondtam, hogy nincs is olyan messze a kettő egymástól, kiakadt.

Azt mondta a kettő között van egy egész Óceán és semmi közük egymáshoz. Muttam neki atlaszt, muatta a széltében kilapított Földön, hogy az egyik a világ bal végén van, a másik pedig a jobbon.

(Még most sem értem)

Muatott "Földgömböt", arra is azt mondta hiába látok a kettő között alig pár millimétert az egy egész Óceán valójában.

Zárójelben:

Mindenki másban hisz. Én abban, hogy a Föld geoid.

Vagyis felülről lapított.

(Csak számomra jelenti a geoid ezt, mielőtt valaki bele köt, így tudom elképzelni és kész.)

Semmilyen szabályos gömbfölddel semmilyen módon nem értek egyet.

Ha ezt is nézzük, nem csak azt, ami a szokásos hajtogatás, hogy Földgömb a lakhelyünk.

Akkor is mondhatjuk azt, hogy a két földrészt szinte semmi nem választja el.

Nem tudom, hogy most én nézzem őt végtelenül hülyének vagy én vagyok a sík buta.

(Lehet rossz témába tettem. Ezzel se törődjön senki. A kérdés a lényeg)

2017. dec. 31. 19:41
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
* MUTATOTT :D
2017. dec. 31. 19:42
 2/14 A kérdező kommentje:
És a többi helyesírás...enyhén összezavart a párom. Amúgy úgy tudom lett volna vagy van vagy nem lett kész Alaszka-Oroszo. alagút is...
2017. dec. 31. 19:48
 3/14 anonim válasza:
79%

Azért az, hogy át lehet menni, nem teljesen igaz. Van/volt szó egy alagút építéséről, de az leginkább gáz és olajvezetékekhez és nem pedig arra, hogy pl valaki autóval át tudjon menni. Keress rá a Bering szorosra.

(Ázsia legkeletibb pontja és Amerika legnyugatibb pontja között mindössze 85 km a távolság.)

2017. dec. 31. 22:10
 4/14 anonim ***** válasza:
Láttam róla egyszer a NatGeo-n egy filmet, hajóval meg repülővel mentek át.
2017. dec. 31. 22:33
 5/14 anonim ***** válasza:
49%

"Mindenki másban hisz. Én abban, hogy a Föld geoid.

Vagyis felülről lapított. "

A világűrben a "felülről" értelmetlen fogalom.

Mihez képest felülről lapított a Föld?

De az alapkérdést sem értem?

Mi az hogy át lehet-e menni? A Föld bármely pontjáról el lehet jutni bármely másik pontjára. Hajóval, repülővel át lehet menni. Gyalog nem. Úszva elég reménytelen próbálkozás.

2017. dec. 31. 22:36
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért óceánnak túlzás nevezni, a Bering-szoros választja el egymástól a két kontinenst, ami 85 km széles.

[link]

Te magánemberként persze át tudsz repülni Oroszországból Alaszkába, de komp vagy ilyesmi nincs.

Illetve érdekességképp mondom hogy a Google szerint kettő emberről tudunk aki a befagyott szoroson átkelt, de az egyik esetben napokat töltött félholtan egy úszó jégdarabon az illető, mire a jégdarab a partra sodródott. Persze egyik ország hatósága sem díjazná ezt a fajta határátkelést...

2018. jan. 1. 01:33
 7/14 A kérdező kommentje:

#5 Tedd fel máshogy a kérdést :D Ez jutott eszembe először. Úgy értem valójában mennyire nehéz átkelni rajta, de a lényeg az volt, hogy nincsenek messze egymástól.

Köszönöm a válaszokat.

2018. jan. 1. 02:02
 8/14 anonim ***** válasza:

nem tudom mennyire megy az angol de itt irnak rola:

[link]

a lenyeg, hogy legalisan nem lehet atkelni, meg akkor sem, amikor befagy es atsetalhatsz a jegen (de ez ritkan fordul elo, marmint hogy teljesen befagyjon)

2018. jan. 1. 21:12
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Kedves párod földrajzilag halmozottan hátrányos helyzetű, az meg, hogy a Föld geoid, nem hit kérdése, hanem tény.
2018. jan. 2. 09:30
 10/14 anonim ***** válasza:

Párod nem rendelkezhet valami hú de magas IQ-val :D

[link]

2018. jan. 2. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!