Mi a teendom, ha rossz idojarasi viszonyok miatt toroltek a lefoglalt repulojaratomat? Ujra kell foglalni?
Ez sokmindentől függ, többek között a légitàrsasàgtól, a jegy típusàtól és a törlès okától is.
Alapesetben a légitàrsaság fel szokott ajánlani újrafoglalàst egy következő járatra, általában díjmentesen, ha az ő hibájukból történt a törlès. Itt a gond esetleg abból lehet, hogy az időjáràsi viszonyok miatt való törlés vis majornak szàmít legtöbbször. Fapadosok pedig sokszor szeretnek szórakozni az utasokkal, ott kicsit keményebben kell az asztalra ütni bizonyos esetekben.
Ezért mindenképp a légitársaságnál érdemes érdeklődni.
Mondjuk elvileg ha a légitársaságnál jegyet veszek, akkor arra kötök szerződést, hogy vigyen A-ból B-be. Tehát ha van másik járat, akkor azzal. Viszont hogy a légitársaságnak ez a felelőssége milyen esetekben mérséklődik vagy szűnik meg, ez egy kicsit bonyolultabb tészta.
Nekem volt mar hogy toroltek, lekestem, stb. Tudott mit csinaltam?
Kontaktaltam a legitarsasaggal vagy helyben vagy telefonon, nem pedig a gyakorira irtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!