Ryanair-en utazott már valaki kerekesszékkel?
Mik a tapasztalatok? Segítőm lenne, csak hogyan tudok a székbe átülni, ilyenek.... Még sosem repültem, nincs tapasztalatom. Előre is köszönöm!
27L
Szia
CIA Róma - Bud Ferihegy B2 utaztam júniusban!
CAI a kerekeszékes PRIORITATE volt!!
Segitettek mindneben ugyan a repülőn a székbe saját maga mankóval ült át és pont melettem ült egy indiai mozgáskorlátozott!!!
Semmi gond nem lesz!!!
Jó uatat!!!
Szia!
Én a Kennedy-n vagyok kerekesszékes segítö. Nem Tudom, hogy mondják magyarul a wheelchair agent-et.
Szóval elöször is a check in-nél szólsz, hogy kerekesszékes vagy és nem is tudsz járni. Akkor jön valaki, aki egészen a kapuig eltol. Ott megvárod a boardingot. Majd megint valaki betol a gép ajtajához. Ott elveszik a székedet és leviszik a csomagtérbe. Vannak direct a fedélzeten használható székek. Keskenyek, hogy elférjen a sorok között. Ebbe átülsz vagy áttesznek és betolnak a helyedig. Átemelnek az ülésbe és bekötnek. Beszálláskor Te leszel az elsö, kiszálláskor az utolsó. Kifelé már várni fog a saját széked Az ajtóban és valaki kitol a kijárathoz. Ez igy megy a JFK-n. Gondolom a Ryanair is hasonló.
Fapadosoknál nézd meg a szabályzatot. Múlt héten a French Blue tagadta meg egy kerekesszékes utastól a beszállást, mondván hogy az üzletszabályzatukban le van írva, hogy kerekesszékes utast módjukban áll nem felvenni, ha a személyzet amelyik repüli a gépet, nincs kellően kiképezve az ellátására. Ugyan áttették egy másik gépre, de nagy balhék árán. Két hónapja az Air Mauritius csinálta meg ugyanezt egy kerekesszékes utassal, ott még csak át sem rakták másik gépre az utast.
Számomra ez rendkívül felháborító, hogy egy francia légitàrsaság megengedjen ilyet magának, de ezek szerint joguk van rá bizonyos körülmények között.
A Ryanair pedig köztudottan imádja szívatni az utasait.
Szóval ha a szállìtàsi feltételeikben a honlapjukon semmilyen kikötés nem szerepel, akkor nyugodtan lehet balhézni ha esetleg nem akarnak felengedni.
De amúgy nem lesz gond elvileg, igen a székedet szerintem a beszállásig tartsd meg. Ryanair esetében mondjuk busszal visznek, az nem tudom hogy megy, de gondolom lesz segítség, és az is jó legalább ha addig ülni tudsz. Utána áttesznek a repülő ülésébe, a székedet pedig leteszik a csomagtérbe. Érkezéskor a többi utas kiszállása után hozzák a székedet, és segìtenek neked is kiszállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!